İsveç Polisi, 'Polis Günü'nü Yine Türk Caminde Kutladı - Son Dakika
Güncel

İsveç Polisi, 'Polis Günü'nü Yine Türk Caminde Kutladı

Güney Stockholm Emniyet Müdürlüğü ‘Polis Günü’nü, bu sene de Fittja Ulu Camii'nde kutlayarak, Polis gününün camide kutlanmasını geleneksel hale getrdi.

01.11.2014 11:31

İsveç'in Başkenti Stockholm'de Müslümanların yoğun yaşadığı Fittja bölgesinde bulunan Diyanete bağlı Ulu Camisinde 6. kez polis günü kutlandı.

İsveç polisi, cami avlusuna ve caminin konferans salonuna kurduğu stantlar ile polis teşkilatını ve polis araçlarını vatandaşlara tanıttı. Vatandaşlarla tek tek ilgilenen polisler, sorusu olan vatandaşları bilgilendirirken, İsveççe bilmeyen vatandaşlar için de Türkçe ve Arapça bilen polisler hazır bulunduruldu.

Çocuklarlada özel ilgilenen polisler, çocuklara ve cami cemaatine, meyve suyu, meşrubat ve bayram şekeri ikram etti. Cami yönetimi de polislere, çay kahve ve baklava ikram etti.

Fittja bölgesi Polis Komiseri Mikael Jonsson cemaate İsveç polis teşkilatı hakkında bilgi verieken, asayişi bozan olaylar olduğunda vatandaşın polisi aramasının önemine değindi. Komiser Jonsson, ”Biz polis teşkilatı olarak buradayız. Kendimizi ve araçlarımızı tanıtıyoruz. Bunun iki sebebi var. Öncelikle biz insanların verdiği vergiler ile görev yapıyoruz, insanlar vergilerinin nerelere gittiğini görsün istedik. İkincisi biz bir yerde illa bir olay olunca olmak istemiyoruz. Burada insanlar ile bir aşinalık kazanmak ve sağlıklı bir iletişim kurmak için bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

İsveç Polisi, \'Polis Günü\'nü Yine Türk Caminde Kutladı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İsveç Polisi, 'Polis Günü'nü Yine Türk Caminde Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement