Ülke Karıştı! İsveç'te Türk Bakanı Zora Sokan Fotoğraf - Son Dakika
Güncel

Ülke Karıştı! İsveç'te Türk Bakanı Zora Sokan Fotoğraf

"Ermeni köpeklerine ölüm" diyen dernek başkanı ile fotoğrafları çıkan Yeşiller Partili Konut Bakanı Mehmet Kaplan'ın istifası isteniyor.

16.04.2016 07:26  Güncelleme: 09:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsveç'in Konut Bakanı Mehmet Kaplan'ın, "Ermeni köpeklerine ölüm" diyen Türk İşçi Dernekleri Federasyonu İkinci Başkanı Barbaros Leylani ile aynı masada oturduğu fotoğraf karesi ülkeyi karıştırdı. İsveç'in Yeşiller Partili Türk kökenli Konut Bakanı Mehmet Kaplan'ın, geçen sene gerçekleşen bir iftar yemeğinde İsveç Ülkü Ocakları Başkanı İlhan Şentürk, Milli Görüş Başkanı Yavuz Selim Çelik ve Türk İşçi Dernekleri Federasyonu İkinci Başkanı Barbaros Leylani ile aynı masada oturduğu ortaya çıkarken, duruma tepki yağdı.

"ERMENİ KÖPEKLERİNE ÖLÜM"

Leylani, 9 Nisan'da Dağlık Karabağ krizine ilişkin basın toplantısında sarf ettiği, "Ermeni köpeklerine ölüm! Biz kan sevmiyoruz ama yeri gelince dökeriz" şeklindeki suç unsuru taşıyan sözleri nedeniyle istifa etmişti.

"MİLLİ GÖRÜŞE YAKIN DEĞİLİM"

Bakan Kaplan, Ülkü Ocakları Başkanı'nın iftara katıldığını sonradan öğrendiğini söyledi. Devlet televizyonu SVT'de canlı yayına çıkan Kaplan, Milli Görüş'ün ideolojik olarak kendisine yakın olmadığını, ancak her dernekle olan ilişkileri gibi bu grupla da irtibatının olduğunu belirtti.


İSTİFASINI İSTEDİLER

Bakanın üyesi olduğu Yeşiller Partisi üyesi eski milletvekili Rebwar Hassan, Mehmet Kaplan'ın partiden ve bakanlıktan istifa etmesini isterken Yeşiller Partisi milletvekili ve Eğitim Bakanı Gustav Fridolin "Mehmet Kaplan yemeğe kimlerin katıldığını bilmiyordu " diyerek parti arkadaşını savundu.

KAPLAN: YANLIŞ OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Konut Bakanı Mehmet Kaplan İsveç televizyon kanalı SVT'nin dün akşamki haber programında "Milli Görüşçüler" ve "Bozkurtlarla" olan görüşmelerini savunarak "Değişik dernek temsilcileri ile diyalog içinde olmanın yanlış olmadığını düşünüyorum" diye konuştu.

Ülke Karıştı! İsveç\'te Türk Bakanı Zora Sokan Fotoğraf

Son Dakika Güncel Ülke Karıştı! İsveç'te Türk Bakanı Zora Sokan Fotoğraf - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Xman: Paralel yapının işi. Komploya kurban gittim dedim yırtsın paçayı. bu da mı sorun yani :) 0 0 Yanıtla

Advertisement