İsviçre'de Sıcak Hava Uyarısı - Son Dakika
Güncel

İsviçre'de Sıcak Hava Uyarısı

İsviçre Meteoroloji Dairesi, İsviçre'nin Fransız kesiminde bu hafta ve önümüzdeki hafta başında sıcaklığın 35 ila 40 derece olacağını açıklayarak, uyarılarda bulundu.

01.07.2015 10:48  Güncelleme: 11:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha DIŞ HABER -

Zafer ATAMER - CENEVRE/DHA

İsviçre Meteoroloji Dairesi, İsviçre'nin Fransız kesiminde bu hafta ve önümüzdeki hafta başında sıcaklığın 35 ila 40 derece olacağını açıklayarak, bu bölgede yaşayanlara uyarılarda bulundu.

Bölgede yaşayanların bu sıcak günlerde en az 1,5 litre su içmeleri, sokağa saat 16'dan sonra çıkmaları, göle ve havuza girerken güneş altında 10 ila 15 dakikadan fazla kalmamaları, yaşlıların ve orta yaşlıların öğlen ve akşam yemeklerinde kızartma ve yağlı yemekler yememeleri, hafif ve sebze yemekleri tercih etmeleri, alkol almamalarını önerildi. Evlerde sabah saatlerinde bütün camların açılarak evin havalandırılması, sonra hava ısınınca da pencerelerin ve kapıların kapatılarak sıcak havanın girmesinin engellenmesi, akşam güneş batana kadar kapalı tutulması, güneş battıktan sonra pencere ve kapıların açılarak evlerin serinletilmesi tavsiye edildi. Ayrıca bu günlerde Kanton sağlık kuruluşlarının da şikayetlere karşı hazır durumda olacakları belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İsviçre'de Sıcak Hava Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement