Erken Tanının Önemi - Son Dakika
Güncel

Erken Tanının Önemi

Beypazarı Belediyesi ve Lokman Hekim Hastanesi işbirliği ile düzenlenen meme kanserinde erken teşhis günlerine Beypazarlı 40 bayanla birlikte katılarak sosyal belediyeciliğin önemini vurguladı.

28.03.2014 15:46

Hamide ÖZALP meme kanserinde erken teşhis ve farkındalığın önemine dikkat çekerek Beypazarı Belediyesi ve Lokman Hekim Hastanesi işbirliği ile düzenlenen meme kanserinde erken teşhis günleri ne Beypazarlı 40 bayanla birlikte katılarak sosyal belediyeciliğin önemini vurguladı.

Lokman Hekim Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç.Dr. Mahmut Can YAĞMURDUR yapmış olduğu açıklamada ; ''sadece Beypazarlı Bayanların değil ,tüm bayanların 40 yaş altı radyasyonsuz meme taraması cihazından (mamografi)geçmesi gerektiğini belirterek mamografinin önemine dikkat çekti.Meme kanseri kadınlarda en sık görülen tümördür. Yaşamı boyunca yaklaşık 8 kadından biri meme kanseri olmakta, 30 kadından biri de meme kanseri nedeniyle hayatını kaybetmektedir. Bazı hızlı büyüyen nadir tümörlere rağmen, meme kanseri genel olarak başlangıç evresinde yavaş büyür. Tümörün 1cm 'yi bulması yaklaşık 1-2 sene sürer. Bu nedenle ERKEN TANI meme kanserinden ölüm oranını azaltmak açısından çok önemlidir. Erken tanıda amaç 1cm den küçük, henüz elle muayenede hissedilemeyen tümörleri tespit etmektir'' dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Erken Tanının Önemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement