Tek Kişilik Kan Merkezi Gibi Çalıştı - Son Dakika
Güncel

Tek Kişilik Kan Merkezi Gibi Çalıştı

Tek Kişilik Kan Merkezi Gibi Çalıştı

İzmirli Serhat Aytan, ilik nakli olan lösemi hastası arkadaşı için başladığı kan bulma çabasını zamanla tek kişilik kan merkezine dönüştürdü.

20.11.2014 21:04  Güncelleme: 21:59

İzmirli Serhat Aytan, ilik nakli olan lösemi hastası arkadaşı için başladığı kan bulma çabasını zamanla tek kişilik kan merkezine dönüştürdü. İletişim kurduğu hemen herkesi kan gönüllüsü yaptı. Yaklaşık bin kişilik bir gönüllü listesi oluşturan Aytan, yüzlerce hasta için trombosit sağladı.

Dershane kantininde çalışan Senhat Aytan'ın, kan dostluğu, matematik öğretmeni arkadaşının hastalığıyla başladı. Onun için "aferez trombosit" arayışına giren Aytan, zamanla sosyal ilişkilerini geliştirdi. Ancak bu hastalık için trombosit bulmanın zorluğunu da gören Serhat Aytan, bağlantı kurduğu kişilerin, ihtiyaç sahibi olan diğer hastalar için kan vermelerini sağladı. İlk başlarda şüpheyle yaklaşılsa da o zamanla hemen hastaların ve kan vermelerini sağladığ bine yakın gönüllünün güvenini kazandı.

Sık sık gittiği hastalerin onkoloji servislerinde, hastaları ziyaret etti. Kan ihtiyacı olanlar için gönüllüleri görevlendirdi. Yıllar süren bu çabaları artık onun tek kişilik bir kan merkezi haline getirdi. Arayan tüm hastalar için, dakikalarca telefon görüşmelerinin ardından kan bulunmasını sağladı. Hatta maddi zorluk çekenler için bile devreye girip sorunlarının çözülmesine aracılık yaptı. Onkoloji merkezindeki çocuklardan bir bölümünün hastalıktan kurtulmasıyla sevinen bazılarını da hayatını kaybetmesiyle üzülen Serhat Aytan, bine yakın gönüllüyle, bu güne kadar 200 hasta için düzenli trombasit verilmesini sağladı. Halen de düzenli olarak onlarca hasta için trombosit temin etmeye devam ettiğini söyleyen Serhat Aytan, "Elbette kolay değil ama ben bununla mutlu oluyorum. İnsanların mutluluklarını seviyorum. Yakınlarım, başlarda neden böyle uğraştığım için çok kızdı. Ama artık benim için bu işin bir heves olmadığını anladılar ve destekliyorlar" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tek Kişilik Kan Merkezi Gibi Çalıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement