Jak-Georgia Karako Çiftinin Öldürülmesi Davası - Son Dakika
Güncel

Jak-Georgia Karako Çiftinin Öldürülmesi Davası

Beşiktaş Ortaköy'de "Ören Bayan" firmasının kurucularından Jak Karako ve eşi Georgia Karako'nun öldürülmesine ilişkin 2 sanığın yargılanmasına başlandı.

20.01.2015 17:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş Ortaköy'de "Ören Bayan" firmasının kurucularından Jak Karako ve eşi Georgia Karako'nun öldürülmesine ilişkin 2 sanığın yargılanmasına başlandı.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Farkhodjon ile Gulbakhor Yusupova ve avukatları katıldı. Duruşmada, şikayetçi Raika Kamhi ve İzzet Karako ve avukatları da hazır bulundu.

Tercüman aracılığıyla savunması alınan Farkhodjon Yusupov, eşiyle Karako çiftinin yanında yaklaşık dört ay çalıştıklarını, evlerinin alt katında ikamet ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Maktuller yaklaşık iki aylık maaşımı vermemişti. Bana da kırıcı sözler sarfetmekteydiler. Olay günü Georgia Karako yatak odasında bir eşyanın tamiri için bana tornavida ve malzemeleri getirmemi söyledi. Ben de gece geç saatlerde 'bu işi yapmayalım' dedim. Bunun üzerine münakaşa ettik. Bana vurmuştu, ben de kendisine küfrettim. Daha sonra eşi geldi. Olayı öğrenince bana 'Eşyalarını topla git, gitmezsen seni sınır dışı ettiririm' dedi. Daha sonra Bay Karako ile aramızda tartışma yaşandı. Kavga etmeye başladık. Eşi de çekiçle bana vurdu. Tornavidayı aldım, kalbinin üstüne gelecek şekilde savurdum."

Daha sonra mutfağa giderek eline bir bıçak aldığını aktaran Farkhodjon Yusupova, Karako çiftini öldürdüğünü anlattı.  Yusupova, olayı daha sonra eşine anlattığını, bir süre sonra da evden ayrıldıklarını ifade etti.

Sanık Gulbakhor Yusupova ise üzerine atılı suçları kabul etmediğini belirtti.

Mahkeme heyeti, sanıklar Farkhodjon Yusupova ve Gulbakhor Yusupova'nın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Müştekiler Raika Kamhi ve İzzet Karako'nun suçtan zarar görme ihtimaline karşı davaya katılma talebini kabul eden mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

Beşiktaş'ta "Balmumcu Mediko 2" adlı sitedeki evlerinde 22 Ağustos 2014'te ölü bulunan "Ören Bayan" firmasının kurucularından Jak Karako ve eşi Georgia Karako'nun cinayet zanlısı olarak Farkhodjon Yusupova ile eşi Gulbakhar Yusupova tutuklanmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıklar hakkında kasten öldürme suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet, hırsızlık suçundan da 7'şer yıl hapis cezası talep ediliyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Jak-Georgia Karako Çiftinin Öldürülmesi Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement