Kadıköy Belediyesi Tasarım Atölyesi Engelsiz Günler Başladı - Son Dakika
Yerel

Kadıköy Belediyesi Tasarım Atölyesi Engelsiz Günler Başladı

Kadıköy Belediyesi Tasarım Atölyesi Engelsiz Günler Başladı

Kadıköy Belediyesi Tasarım Atölyesi’nde (TAK) 6 hafta sürecek engelsiz günleri etkinliğinde tasarımcılar, mimarlar, engelliler; şehre, ulaşıma, tasarıma, iletişime dair her şeyi masaya yatırıyor.

19.11.2014 18:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadıköy Belediyesi Tasarım Atölyesi'nde (TAK) 6 hafta sürecek engelsiz günleri etkinliğinde tasarımcılar, mimarlar, engelliler; şehre, ulaşıma, tasarıma, iletişime dair her şeyi masaya yatırıyor.

Kadıköy Belediyesi Tasarım Atölyesi'nde engelsiz günler başladı. 6 hafta sürecek etkinlik kapsamında tasarımcılar, mimarlar, engelliler; şehre, ulaşıma, tasarıma, iletişime dair her şeyi masaya yatıracak. İki haftası geride kalan etkinlik sonunda ise Engelsiz Pedal Derneği ve TAK tarafından katılım sertifikası da verilecek olan programda ilk iki hafta "Engel nedir? Kim engeller, kim engellenir, erişilebilirlik nedir? Empati mi, sempati mi?" gibi soruların yanıtları arandı. Yoğun katılımın olduğu ve 11 Aralık tarihine kadar sürecek program başlıkları şöyle ise şöyle:

"20 Kasım Perşembe Saat 19.30'da 'Herkes İçin Erişilebilir Bir Kamusal Alan' Konuşmacılar; Melike Cengiz - (Mediha Turhan Tansel Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve İş Eğitim Uygulama Merkezi özel eğitim öğretmeni) ve Oğuzhan Gürel - (M.E.B Beykoz Rehberlik ve Araştırma Merkezi özel eğitim öğretmeni). Planlanan son çalışma ise gelen katılımcıların özelliklerini dikkate alarak sanat ve tasarım üzerine daha önce birlikte paylaştıklarını da kullanarak engelsizleştirme çalışmaları yapılacak. Oluşturulacak sanat yapıtları ve tasarımlar hepimizin hayatına nasıl eşit dokunacak veya erişilebilir, ulaşılabilir olması için ne yapabiliriz, sorularını çözümleyecekler. 27 Kasım Perşembe Saat 19.30 'Anlamak ve anlaşılmak-I' konuşmacı, Ersin Sinay, Engelli bireylerde iletişim problemleri, yasadığımız dünya engelli bireylerin iletişim problemlerini nasıl kötü anlamda etkiliyor ve toplumsal pozitif iletişim ortamının önemi, birey olarak neler yapabiliriz sorularını yanıtlayacak. 4 Aralık Perşembe Saat 19.30'da 'Anlamak ve anlaşılmak-II' konuşmacı Ersin Sinay, Engelli bireyleri tasarım sürecine nasıl katabiliriz? Alternatif iletişim metotları, görsel destek, broşür veya toplantılarda kullanılabilecek yöntem ve teknikler nasıl olmalıdır sorularının yanıtlarını bulacak. 11 Aralık Perşembe Saat 19.30 'Engelli Hakları Mücadelesinin Bugünü ve Geleceği' konuşmacı, Ayşen Yılmaz Öğüt - (Mimar- Engelli Hakları Atölyesi). Engelli Hakları Atölyesi'nden katılımcılar ve hocalar, tüm toplumun engelli olduğu gerçeğiyle yüzleşeceğimiz bir sunum ile TAK'da Engelsiz Günler'de olacaklar. Engellerin aşılmasının birlikte mücadele ile mümkün olacağını, çözüme ortak olamayanın ise sorunun bir parçası haline geleceğine işaret edecek." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadıköy Belediyesi Tasarım Atölyesi Engelsiz Günler Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement