Kadın Çiftçiler Süt Sığırcılığı Konusunda Eğitildi - Son Dakika
Yerel

Kadın Çiftçiler Süt Sığırcılığı Konusunda Eğitildi

Kadın Çiftçiler Süt Sığırcılığı Konusunda Eğitildi

Düzce’de kadın çiftçiler süt sığırcılığı konusunda eğitimden geçti.

11.04.2014 10:35

Düzce'de kadın çiftçiler süt sığırcılığı konusunda eğitimden geçti.

Genç çiftçilerin eğitilmesi, tarıma yeni çiftçilerin kazandırılması, istihdamın korunmasına ve işsizliğin azaltılmasına katkı sağlamak amacıyla Tarımsal Yayım Hizmetlerinin Desteklenmesi Projesi kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Türkiye İş Kurumu arasında "Aktif İşgücü Piyasası Programları İşbirliği Protokolü" imzalanarak "Tarımsal Nüfus Gençleşiyor" adı verilen bir proje hazırlanarak yürürlüğe konmuştur.

Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, 'Proje kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün onaylı modüler eğitim programlarının kullanıldığını belirterek "Türkiye İş Kurumu tarafından eğitime katılan kursiyerlere belirli ücret ödenerek sigorta primleri ödeniyor. Eğitime kırsal kesimde yaşayan ve en az ilkokul mezunu 15 - 40 yaş arasında, tarımsal üretimin içinde ve gönüllülük esasına uyan genç çiftçilere yönelik olarak planlandı" dedi.

Proje uygulama kapsamında Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Celil Kuzu ile birlikte Gündolaması köyündeki süt sığırcılığı kursunun verildiği eğitim yerini ziyaret eden İl Müdürü Harun Kabaoğlu, kurs öğretmeni Veteriner Hekim Zeynep Kap'tan eğitim ve kurs konusunda bilgi aldı.

İl Müdürü Harun Kabaoğlu, "Tarımsal Nüfus Gençleşiyor" projesi kapsamında Düzce'de yem bitkileri yetiştiriciliği, arıcılık ve süt sığırcılığı konularında 3 adet kurs düzenlendiğini, bu projenin dışında yine Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüzün desteğiyle Kaynaşlı İlçesinde 2 adet kursu gerçekleştirdiklerini, 1 adetinin de şu an devam ettiğini söyledi. Kursların çok faydalı ve verimli geçtiğini belirten Kabaoğlu, önümüzdeki günlerde Merkez İlçe ve diğer İlçelerde de yeni kursların açılacağını bildirdi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadın Çiftçiler Süt Sığırcılığı Konusunda Eğitildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement