Kadınlar, Yöresel Kıyafetleriyle At Sırtında Ter Döktü - Son Dakika
Spor

Kadınlar, Yöresel Kıyafetleriyle At Sırtında Ter Döktü

Azdavay Pınarbaşı Macera Sporları Festivali kapsamında düzenlenen 6 asırlık at yarışlarında, kadın biniciler birincilik için kıyasıya mücadele etti.

21.08.2014 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azdavay- Pınarbaşı Macera Sporları Festivali kapsamında düzenlenen 6 asırlık at yarışlarında, yöresel kıyafetlerini giyen kadınlar at sırtında birincilik için ter döktü.

Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçmişi 600 yılı bulan yarışlara 17-65 yaş grubundaki sporcuların katıldığını belirterek, at yarışlarını önemsediklerini söyledi.

"At, tarihimizde ve töremizde var olan binek hayvanıdır" diyen Civelek, "Bu geleneği yaşatmak istiyoruz. Geleneksel kıyafetimiz ata binmek için çok uygun, Türkmen soyundan olan Azdavay yöresindeki bayanların günümüze kadar bu kıyafeti taşıdıklarını görüyoruz. Yarışlarımıza 8 kadınımız katılıyor" ifadesini kullandı.

Yarışmacılardan 74 yaşındaki Hatice Kara da atın, hayatının vazgeçilmez parçası olduğunu anlattı.

Yarışlara Zümrüt köyünden katıldığını aktaran Kara, "Her yere at sırtında gidiyorum. Yarışlarda iddialı değilim, kendi halimde yarışıyorum. Tüm yarışmacılara başarılar dilerim" diye konuştu.

Yarışların en küçüğü

17 yaşındaki Gülbahar Yıldız da yarışın kendilerini çok mutlu ettiğini kaydederek, etkinliğin festivale renk ve heyecan kattığını belirtti.

İlk kez böyle bir yarışa katıldığını ifade eden Yıldız, şunları dile getirdi:

"Ata biniyorum ama çok profesyonel değilim. Çok heyecanlıyım ve mutluyum. Yarışmacıların hepsi benden büyük, hepsine başarılar diliyorum. Festivalin gelecek yıllarda da düzenlenerek, at yarışlarının sürdürülmesini temenni ederim."

Yarışlarda birinciliği Hanım Ergin (50), ikinciliği Gülbahar Yıldız (17), üçüncülüğü Sultan Çelik (80) elde etti.

Dereceye girenlere Kastamonu Vali Yardımcısı Atilla Kantay ve protokoldekiler tarafından çeşitli hediyeler verildi. - Kastamonu

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Kadınlar, Yöresel Kıyafetleriyle At Sırtında Ter Döktü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement