Kadirli'de "Mahalle Polisliği" Uygulaması - Son Dakika
Yerel

Kadirli'de "Mahalle Polisliği" Uygulaması

Kadirli Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan "Mahalle Polisliği" uygulaması kapsamında vatandaşlar hırsızlık, dolandırıcılık ve yankesicilik olaylarına karşı bilgilendiriliyor.

19.03.2014 11:49

Kadirli Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan "Mahalle Polisliği" uygulaması kapsamında vatandaşlar hırsızlık, dolandırıcılık ve yankesicilik olaylarına karşı bilgilendiriliyor.

Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği (TDP) ekipleri, ev ev gezerek vatandaşları bilgilendirip,  konuyla ilgili broşür dağıtıyor.

TDP bürosunda görevli polis memuru Zafer Bilgili, "güvenlik kapıdan başlar" sloganıyla yaptıkları çalışmada, kapı zillerine bastıklarını ve çoğu zaman vatandaşların kapıyı ses vermeden açtıklarını söyledi.

Vatandaşların yapılan uyarıyı dikkate aldığını ve uygulamadan dolayı kendilerine teşekkür ettiğini ifade eden Bilgili, "Güvenlik kapılardan başlar, apartman ve evlerin giriş kapıları ile pencerelerini daima kapalı tutulmalıdır. 'Kim o' demeden ve bilmediğiniz kişilere kapıyı açmayın. Bir şey olmaz diyerek anahtarlarını kapı üzerinde, saksı içi, ayakkabı içi ve paspas altı gibi güvenliksiz yerlere bırakmayın" dedi.

Kapıya gelen gelen pazarlamacı, falcı, dilenci veya bohçacıların kesinlikle eve alınmaması gerektiğini belirten Bilgili, mahalle aralarında şüpheli kişi yada araçların tekrar tekrar geçtiğini görüldüğü durumlarda "155 Polis İmdat" hattını arayarak bilgi verilmesini istedi. - Osmaniye

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kadirli'de 'Mahalle Polisliği' Uygulaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement