KAÜ Fen-Edebiyat Fakültesinde Mezuniyet Coşkusu - Son Dakika
Yerel

KAÜ Fen-Edebiyat Fakültesinde Mezuniyet Coşkusu

KAÜ Fen-Edebiyat Fakültesinde Mezuniyet Coşkusu

Kars Kafkas Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesinde 2013-2014 eğitim-öğretim yılının sona ermesi nedeniyle mezuniyet töreni düzenlendi.

07.06.2014 10:09  Güncelleme: 10:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Fen- Edebiyat Fakültesi'nde 2013-2014 eğitim-öğretim yılının sona ermesi nedeniyle mezuniyet töreni düzenlendi.

Törende Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümünden Sevilay Altun fakülte birincisi, Slav Dilleri ve Edebiyatları Bölümü, Rus Dili Anabilim Dalından Ali Ataş fakülte ikincisi, yine Slav Dilleri ve Edebiyatları Bölümü, Rus Dili Anabilim Dalından Aybegün Çelikkol fakülte üçüncüsü oldular. Dereceye giren öğrencilere diploma ve ödülleri Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çitil, Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayla Özcan ve Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Yüksek tarafından verildi.

Törende konuşan Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Yüksek, "Ülkenin her köşesinden Kafkas Üniversitesine okumaya gelen öğrencilerin başarılı bir şekilde eğitim-öğretim gördüklerini, bundan sonraki yaşamlarında da bu başarılarını devam ettireceğine inanıyorum" dedi.

Yüksek, "Fakültemiz 1992'de kurulmuş ve 1993-94 akademik yılında Kimya ve Biyoloji Bölümlerine 50 öğrenci alarak Eğitim-Öğretime başlamıştır. 21. Eğitim-öğretim yılını tamamladığımız bugün mevcut 15 Bölümümüzden 11'inde örgün öğretim ve 4'ünde II. Öğretim devam etmektedir. Ayrıca, 8 anabilim Dalında Yüksek Lisans ve 4 Anabilim dalında Doktora programları devam etmektedir. Bugün itibariyle, 2356 Lisans (1185 Erkek - 1171 Kız öğrenci) ve 372 lisansüstü olmak üzere toplam 2728 öğrencimiz eğitim-öğretime devam etmekte olup, mezuniyet durumunda 600 lisans öğrencimiz bulunmaktadır. Fakültemizde halen 11 profesör, 19 doçent, 47 yardımcı doçent, 40 Araştırma Görevlisi, 20 öğretim görevlisi, okutman ve uzman olmak üzere toplam 137 Öğretim elemanı ve 17 idari personel görev yapmaktadır. Fakültemiz deneyimli ve alanında uzman olan öğretim elemanları ile şehrimize ve bölgemize, kamu kurumlarına danışmanlık ve hakemlik hizmetleri başta olmak üzere birçok konuda katkıda bulunmaktadır. Öğretim elemanlarımız Eğitim-öğretim faaliyetleri yanında bir diğer işlevleri olan Bilimsel Araştırmaya da büyük önem vermektedir. Öğretim elemanlarımız uluslar arası dergilerde çok sayıda yayın yapmakta ve bu alanda Üniversitemizin ön sıralarda yer almasında büyük rol oynamaktadır. Ayrıca, Ulusal ve Uluslar arası birçok seminer, sempozyum ve kongrelere bildirilerle yüksek katılım olmakta ve Üniversitemiz başarıyla temsil edilmektedir. Bu tür sosyal ve bilimsel etkinlikler imkanlar ölçüsünde desteklenmektedir. Bu vesile ile değerli öğretim elemanlarımıza tüm emek ve katkıları ve bu güzel günde mezunlarımızı yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Törende Fen-Edebiyat Fakültesine bağlı 8 bölümden mezun olan yaklaşık 600 öğrencinin diplomaları fakülte öğretim üyeleri tarafından verildi. Ayrıca Kafkas Halk oyunları ekibinin Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa oyunu seyirciler tarafından ayakta alkışlandı. Daha sonra öğrenciler kep atarak mutluluklarını paylaştılar. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel KAÜ Fen-Edebiyat Fakültesinde Mezuniyet Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement