Kahvaltımı Yaptım, Meyvem Çantamda Kampanyası" - Son Dakika
Yerel

Kahvaltımı Yaptım, Meyvem Çantamda Kampanyası"

İl Halk Sağlığı Müdürlüğünce yürütülen "Kahvaltımı Yaptım, Meyvem Çantamda" kampanyası çerçevesinde ziyaret edilen okullarda öğrencilere meyve ikram edildi.

19.09.2014 18:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İl Halk Sağlığı Müdürlüğünce yürütülen "Kahvaltımı Yaptım, Meyvem Çantamda" kampanyası çerçevesinde ziyaret edilen okullarda öğrencilere meyve ikram edildi.

Kurumdan yapılan yazılı açıklamaya göre, sağlıklı ve dengeli beslenme ile hareket etmenin insan sağlığına sağlayacağı faydalara dikkat çekmek amacıyla başlatılan kampanya kapsamında, Kaya Karakaya Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi ile Yazıkonak Anaokulu ziyaret edilerek, öğrencilere elma, muz ve su ikramında bulunuldu.

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. İbrahim Halil Akkuş, sağlıklı beslenme, zihinsel gelişim ve okul başarısı için kahvaltı yapmanın çok önemli olduğunu vurguladı.

Okul için en iyi beslenme alışkanlığının meyve olduğunu belirten Akkuş, şunları kaydetti:

"Çocuklar için kahvaltı yapmak hayati önem taşıyan ve taşıması gereken bir konudur. Okul içinde abur cubur beslenme yerine meyve tüketilmesi çok doğru bir alışkanlık olacaktır. Bizler bu gerçeğe dikkat çekmek için bugün okullarınızı ziyaret ettik. Yanımızda da ikram edeceğimiz meyvelerimizi de götürdük. İstiyoruz ki bu alışkanlık bugünle sınırlı kalmasın. Annelerin çocuklarının çantalarına meyve koymalarını, çocukların da bunun takipçisi olmalarını istiyoruz." - Elazığ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kahvaltımı Yaptım, Meyvem Çantamda Kampanyası' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement