Kalbi Duran Hamile Kadın ve Bebeği Hayata Tutundu - Son Dakika
Güncel

Kalbi Duran Hamile Kadın ve Bebeği Hayata Tutundu

Çerkezköy'de doğuma 10 gün kala rahatsızlanan ve kalbi duran Gülbarin Demir, müdahaleler sonrasında tekrar hayata dönerken, bebeğini sezaryenle dünyaya getirdi.

31.03.2016 14:53  Güncelleme: 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Anne ve bebeğin özel bir hastaneye sevki

Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Necati Karaoğlu'nun açıklaması - Çerkezköy'de doğuma 10 gün kala kalbi duran Gülbarin Demir, müdahaleler sonrasında tekrar hayata döndü

Bebek anneye müdahale edilirken sezaryenle dünyaya geldi

Çerkezköy'de doğuma 10 gün kala rahatsızlanan ve kalbi duran Gülbarin Demir, müdahaleler sonrasında tekrar hayata dönerken, bebeğini sezaryenle dünyaya getirdi.

Kızılpınar Mahallesinde ikamet eden 39 yaşındaki Gülbarin Demir, ağrıları ve nefes darlığı sebebiyle 112 Acil Servis ekipleri tarafından Çerkezköy Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı.

Solunumu tamamen duran hamile kadın için tüm doktorlar seferber olurken, bebek de sezaryenle alındı. Doğumun ardından anne ve bebeğinin bir süre kalbi dururken, müdahaleler sonrası anne ve bebeğinin kalbi tekrar atmaya başladı.

Çorlu'daki özel bir hastaneye sevk edildikleri sırada anne ve bebeğinin kalbi bir kez daha durdu. 112 Acil Servis ekiplerinin müdahalesiyle tekrar hayata tutunan anne ve bebeği, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Necati Karaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Demir'in kalbinin durmasının ardından kalp masajına başladıklarını ve aynı anda da kadın doğum uzmanı tarafından bebeğin sezaryenle alındığını anlattı.

Kalp masajı ve sezaryenin 10 dakika sürdüğünü ve bebeğin dünyaya geldiğini belirten Karaoğlu, şunları söyledi:

"Ebe arkadaşlarımız bebeğin tedavisine başladı. Çocuk doktorumuzun da hastaneye gelmesinin ardından kalp masajıyla bebek stabil hale geldi. O sırada sezaryen ameliyatı yapılan annenin dikişleri tamamlandı. Ardından anne ve bebek, ambulansla özel bir hastaneye sevk edildi. Çok sık rastlanan bir durum değil. Emeği geçen arkadaşlarımıza, hekimlerimize ve teknisyenlere çok teşekkür ediyorum. Kadın doğum doktorumuz büyük risk aldı. Doktorumuz ameliyat odasına da hastayı alabilirdi ama kalp masajının olduğu sırada sezaryeni gerçekleştirmesi cesur bir karardı."

Kalbi Duran Hamile Kadın ve Bebeği Hayata Tutundu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kalbi Duran Hamile Kadın ve Bebeği Hayata Tutundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement