Kalbinde, Darbecilerin Kurşunuyla Yaşıyor - Son Dakika
Yaşam

Kalbinde, Darbecilerin Kurşunuyla Yaşıyor

Musa İlhan 15 Temmuz'da AKOM önünde vuruldu. G3 mermisi, kalbinin yanına saplandı. İlhan, bir süre daha vücudunda mermiyle yaşayacak.

30.07.2016 07:52  Güncelleme: 08:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında AKOM önünde askerin silahından çıkan kurşunla kalbinden yaralanan sosyal hizmetler görevlisi Musa İlhan (39) bir hafta yoğun bakım ünitesinde ölüm kalım mücadelesi verdi. Uyanınca da ilk sözleri, "Reis yaşıyor mu? Ülkemiz kurtuldu mu?" oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da demokrasi gazisi İlhan'ı Külliye'ye davet etti.

Hain kalkışma sırasında sokağa inen milyonlarca vatandaştan biri olan Musa İlhan, o kara gecede İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) binasının önünde cuntacı askerlere meydan okudu. Askerler kalabalığın üzerine G3 piyade tüfekleriyle ateş açtı. İlhan, kalbinin hemen yanına isabet eden 7.62 mm'lik mermiyle yere yığıldı.

BİR HAFTA YAŞAM SAVAŞI...

Apar topar hastaneye kaldırılan İBB sosyal hizmetler görevlisi İlhan'ı yaralayan merminin, kalbin sadece 2-3 milimetre yanına isabet ettiği anlaşıldı. Ameliyata alınan İlhan, bir hafta boyunca yoğun bakımda yaşama tutunmak için mücadele verdi. Musa İlhan'ın yoğun bakımdan çıkar çıkmaz ilk sözleri ise "Reis yaşıyor mu? Ülkemize ne oldu, kurtuldu mu?" oldu. Kalbinin yanına isabet eden mermiyle bir süre yaşamak zorunda kalan İlhan, "Yanıma gelen ilk hemşireye Cumhurbaşkanımızı sordum. 'Çok şükür iyi' dediler. Sonra odaya ağabeyim girdi. Ona da sordum. O da bana, 'Senin gibi kahramanlar sayesinde vatanımız da kurtuldu Cumhurbaşkanımız da' dedi. O an dünyalar benim oldu" diye konuştu.

'SÜREKLİ ŞAHADET GETİRDİM'

Hain kalkışmanın yaşandığı gece yaşadıklarını asla unutamayacağını kaydeden İlhan, şunları anlattı: "Arkadaşlarımla işten dönüyorduk, radyoda Cumhurbaşkanımızın çağrısını dinledik. Hemen yakınımızdaki AKOM'un önüne gittik. Görevli, askerlerin içeride olduğunu söyledi. Bize kapıdan girer girmez ateş etmeye başladılar. Ayaklarımıza doğru sıkıyordu ama ben üstlerine doğru ilerledim. Bir anda bir acıyla ayaklarım yerden kesildi, yere düştüm. Vurulduğumu o zaman anladım. Bilincim açıktı. Arkadaşlarım geldi. 'Musa vuruldu' çığlıklarını duyuyordum. Sürekli şahadet getirmeye başladım, öleceğimi düşündüm. Hacdan bu yıl geldim. 'Galiba bu şekilde öleceğim' diye düşündüm. Sonrasını çok hatırlamıyorum."

'ERDOĞAN GİBİSİ BİR DAHA GELMEZ'

Demokrasi gazisi Musa İlhan sözlerini şöyle tamamladı: "Yolun yarısına gelmişiz. 60-70 yıllık bir ömrü tamamlasak ne fark eder... Hiç olmazsa çocuklarıma temiz, huzurlu bir ülke bırakırım düşüncesi içindeydim. Bir süre kalbimdeki G3 mermisi ile yaşayacağım. Yine böyle birşey yaşanırsa yine çıkarım. Benim gibi Musa'lar çok gelir ama Erdoğan gibi adamlar bir daha gelmez." (Kaynak: Sabah)

Kalbinde, Darbecilerin Kurşunuyla Yaşıyor

Son Dakika Yaşam Kalbinde, Darbecilerin Kurşunuyla Yaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erenler'de Ramazan Ayında Çocuklara Oyun Aktiviteleri
    13:51 Erenler'de Ramazan Ayında Çocuklara Oyun Aktiviteleri

    Sakarya'nın Erenler ilçesinde ramazan ayı boyunca çocuklara yönelik çeşitli oyun aktiviteleri düzenleniyor. Belediye tarafından iftar sonrası oyun grupları hazırlanan çocuklar, aileleriyle birlikte eğlenceli vakit geçiriyor. Erenler Belediye Başkanı Rahmi Şengül, çocukların geleceği için çalışmaların artırılacağını belirtti.

  • Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Tüketici İl Hakem Heyetini kabul etti
    13:45 Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Tüketici İl Hakem Heyetini kabul etti

    Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Tüketici İl Hakem Heyetini, Dünya Tüketiciler Günü dolayısıyla kabul etti. Heyet, yürüttükleri çalışmalar hakkında Vali Ünsal'a bilgi verdi. Vali Ünsal, heyete başarılar dileyerek Dünya Tüketiciler Günü'nü kutladı.

  • İstanbul Bağcılar'da Makas Atan Sürücüye 27 Bin 235 Lira Cezası
    13:40 İstanbul Bağcılar'da Makas Atan Sürücüye 27 Bin 235 Lira Cezası

    İstanbul Bağcılar'da trafik güvenliğini tehlikeye düşüren bir sürücüye 27 bin 235 lira para cezası kesildi. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerine yapılan çalışmalar sonucunda sürücü tespit edilerek yakalandı. Sürücüye, çeşitli trafik kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle para cezası uygulandı ve ayrıca trafik güvenliğini tehlikeye sokmak suçundan adli işlem başlatıldı.

  • Diyarbakır'da hastane odalarına seccade ve dergi bırakıldı
    13:38 Diyarbakır'da hastane odalarına seccade ve dergi bırakıldı

    Diyarbakır'ın Silvan İlçe Müftülüğü tarafından Dr. Yusuf Azizoğlu Silvan Devlet Hastanesinde hasta ziyareti sonrası odalara seccade ve dergi; kitaplıklara ise Kur'an-ı Kerim bırakıldı. İlçe Müftülüğü öncülüğünde gerçekleştirilen 'Her Odaya Bir Seccade Projesi' kapsamında hastanede bulunan tüm odalara seccadeler ve dergiler yerleştirildi. Ayrıca, İlçe Müftülüğü tarafından yapılan kitaplıklar montelenip, başta Kur'an-ı Kerim olmak üzere TDV Yayınevi kitapları yerleştirilip namaz tahtası bırakıldı. Hastane çalışanları, hasta ve yakınları yapılan bu ziyaret ve çalışmadan ötürü İlçe Müftülüğüne ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

  • Tokat'ta 86 yaşındaki adam, yarım asırdır leylek yuvasını bakımını yapıyor
    13:27 Tokat'ta 86 yaşındaki adam, yarım asırdır leylek yuvasını bakımını yapıyor

    Tokat'ın Başçiftlik ilçesinde yaşayan 86 yaşındaki Necati Avşar, evinin yanındaki söğüt ağacında bulunan leylek yuvasının bakım ve onarımını, çocukları ve akrabalarının yardımıyla her yıl bahar ayında leylekler gelmeden önce tamamlıyor. Avşar, yaptığı işten dolayı mutlu olduğunu belirtti.

  • Kahramanmaraş'taki depremlerde iş yeri yıkılan 3 çocuk annesi kadın, yeniden iş yeri açarak hayata tutunmaya başladı
    13:25 Kahramanmaraş'taki depremlerde iş yeri yıkılan 3 çocuk annesi kadın, yeniden iş yeri açarak hayata tutunmaya başladı

    Hayrullah Mahallesi'nde ayakkabı satışı yapan 3 çocuk annesi Tuğba Şahin (36), depremde iş yerlerinin zarar görmesine rağmen pes etmeyerek yeni bir iş yeri açtıklarını ve kendi ayakları üzerinde durmaya çalıştıklarını söyledi. Şahin, kadın girişimci olarak hizmet vermeye devam ettiğini ve ekonomik özgürlüğünü kazanmanın önemli olduğunu belirtti.

  • Karabük'te üstgeçidi kullanmayan gence otomobil çarptı, metrelerce öteye savruldu
    13:21 Karabük'te üstgeçidi kullanmayan gence otomobil çarptı, metrelerce öteye savruldu

    Karabük'te minibüsten inen bir genç, üst geçit yerine yoldan geçmeye çalışınca, otomobilin çarpması sonucu metrelerce havaya uçarak ağır yaralandı. Kaza anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Yaralı genç hastaneye kaldırıldı ve hayati tehlikesi bulunuyor.

  • Zeytinburnu'nda çıkan yangında çalışanlar binayı terk etti, bir kişi ise evcil hayvanını alarak ayrıldı
    13:09 Zeytinburnu'nda çıkan yangında çalışanlar binayı terk etti, bir kişi ise evcil hayvanını alarak ayrıldı

    Zeytinburnu'nda bulunan bir iş merkezinde çıkan yangında çalışanlar binayı terk ederken, bir kişi evcil hayvanı olan Gine domuzu cinsi hamsterini alarak binadan ayrıldı. Yangın itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü ve olayda ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.

  • Zeytinburnu'ndaki İş Merkezinde Çıkan Yangın Söndürüldü
    13:05 Zeytinburnu'ndaki İş Merkezinde Çıkan Yangın Söndürüldü

    İstanbul Zeytinburnu'nda bulunan 12 katlı bir iş merkezinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Maltepe Mahallesi'ndeki bir ilaç firmasında çıkan yangın nedeniyle iş yerinde hasar oluştu. Yangın sırasında hafif yaralanan bir kişi ise hastaneye kaldırıldı.

  • Muş'un Malazgirt ilçesinde traktör ile otomobil çarpıştı
    13:01 Muş'un Malazgirt ilçesinde traktör ile otomobil çarpıştı

    Muş'un Malazgirt ilçesinde traktör ile otomobilin çarpışması sonucu maddi hasar meydana geldi.

  • Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi
    12:59 Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi

    Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde etkili olan kar nedeniyle bugün eğitime ara verildi. İlçede kar kalınlığı yüksek kesimlerde 20 santimetreye ulaştı ve trafikte aksamalar yaşandı. Engelli ve hamile kamu görevlileri de aynı gün idari izinli sayılacak.


Advertisement