Kaman'da Damızlık Düve Dağıtımı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Kaman'da Damızlık Düve Dağıtımı Yapıldı

Kaman ilçesinde, 15 çiftçiye 90 damızlık düve dağıtımı yapıldı.

23.11.2016 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kaman ilçesinde, 15 çiftçiye 90 damızlık düve dağıtımı yapıldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kenan Şahin, Kaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde düzenlenen dağıtım programında yaptığı konuşmada, Genç Çiftçiler Hibe Desteği Projesi kapsamında 15 çiftçiye 6'şar damızlık düve dağıtıldığını söyledi.

Damızlık düve dağıtımın gelecek yıllarda da devam edeceğini belirten Şahin, "Dağıtalan hayvanlar mükemmel. Özellikle et ırkı hayvanlar olduğu için bunların daha çok yavrularından gelir elde edeceğiz. Bu hayvanlara iyi baktığımızda canlı ağırlık olarak bir tona kadar çıkabilir. 30 bin lira karşılıksız hibe genç bir çiftçimize verildiği zaman güzel bir gelecek sağlamalarına katkı yapacaktır." dedi

Kaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Sevim de Bakanlığın yüzde 100 hibe desteği kapsamında dağıttığı damızlık düvelerin, ilçedeki hayvancılığın gelişmesine büyük katkı yapacağını dile getirdi.

Proje uygulaması hakkında bilgiler veren Sevim, şunları kaydetti:

"Yurt dışından getirilen damızlık düveler şu anda 12 aylık ve 3 yıl satılamayacak. Sütten ziyade daha çok et hayvanı olarak yetiştirilen bu cinsler yaklaşık bir ton ağırlığa ulaşabiliyorlar. Ülkemizin ihtiyacı olmazsa olmazımız üretimdir. Bakanlığımız Genç Çiftçi Projesi kapsamında yüzde 100 hibeli 90 damızlık süt sığırlarının hak sahiplerine dağıtımını gerçekleştirdik. Hayırlı uğurlu olması temennisiyle. Allah devletimize de milletimize de zeval vermesin."

Konuşmaların ardından damızlık düveler hak sahiplerine teslim edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kaman'da Damızlık Düve Dağıtımı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement