Kamera Alırken Bu 7 Özelliği Arayın! - Son Dakika
Teknoloji

Kamera Alırken Bu 7 Özelliği Arayın!

Kamera Alırken Bu 7 Özelliği Arayın!

Göz alıcı, keskin fotoğraflar yakalamakta kararlıysanız, yeni kamera satın alırken bu özellikleri arayın!

21.08.2016 01:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Daha keskin, daha çarpıcı kareler mi yakalamak istiyorsunuz? veya kullanımı ve tutuşu daha kolay olan bir kamera mı arıyorsunuz? Bir sonraki kameranızı satın alırken bakmanız gereken, bu söylediklerimizi ve fazlasını size sunacak 7 önemli özelliği aşağıda sıraladık.

1. 4K video: Bugünkü kameraların çoğu yüksek kalitede Full HD video kaydı yapabiliyor, ancak bir 4K video izlediğinizde aradaki farkı görebiliyorsunuz. Bugünkü kompakt, aynasız modellerde ve DSLR'larda bulunan 4K video kayıt özelliği, Full HD'ye göre dört kat daha fazla pikseli yakalamanıza izin veriyor.

Kaydettiklerinizi izleyeceğiniz bir 4K ekranınız olmasa bile, 4K görüntülerin 4K olmayan çoğu HD ekranda HD'ye göre daha keskin göründüğünü söyleyelim.

2. Kompozit modu: Bu mod, aynı sahneden birkaç benzer kare yakalayarak, çok daha güzel görünen bir fotoğraf oluşturmaya izin veriyor.

3. Low-pass filtresine gerek yok: Özellikle tekrarlayan desenlerde görünen artefact'leri kaldırmayı amaçlayan anti-aliasing (low-pass) filtresi, resmi bir miktar bulanıklaştırarak kalitesini bozabiliyor. Bu tür sahneleri sıkça çekmeyeceğinizi düşünürsek, filtreyi kenara bırakan yeni kameraları tercih edebilirsiniz.

4. Focus peaking: Giderek daha çok kamerada görmeye başladığımız bu işlev, manuel odaklanma sırasında yaşayabileceğiniz sorunları, örneğin yüksek ışık altında veya düşük kontrastlı bir öznede yaşayacağınız sorunları azaltıyor.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Kamera Alırken Bu 7 Özelliği Arayın! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement