Kanal Bir Yıl Dolmadan Tahrip Oldu - Son Dakika
Yerel

Kanal Bir Yıl Dolmadan Tahrip Oldu

Kanal Bir Yıl Dolmadan Tahrip Oldu

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde bin dönüm arazi ve bahçeyi sulayacak kanal, bir yıl dolmadan yer yer tahrip oldu.

19.04.2014 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Çermik İlçesine bağlı Aşağı Şeyhler köyünde vatandaşların tarımsal alandan daha fazla üretim yapıp gelir elde etmesini sağlamak amacıyla geçen yıl yapılan sulama arkının, projeye uygun yapılmadığı iddia edilirken, arka su sağlayan bendin önüne tahliye kapağı yapılmadı öne sürülüyor.

Köyde çiftçilik yapan Mehmet Altunkılıç, geçen yıl yapılan arkın köyün çevresinden geçtiğini, bin dönüm arazi ve bahçede sulu tarım yapılmasının hedeflendiğini, ancak, projeye uygun yapılmadığını iddia etti.

TAHLİYE KAPAĞI YAPILMADI

İnşaat halinde iken düzgün yapılmadığını Kaymakamlığa verdiği dilekçede de dile getirdiğini, ancak kimsenin gelip ilgilenmediğini öne süren çiftçi Altunkılıç, bunun sonucu olarak arkın çevresinin yapılmaması nedeniyle de bazı yerlerde çökmeler meydana geldiğini bazı yerlerde de yüksek yapılması sonucu suyun taşması sonucu bozulmaların oluştuğunu söyledi. Kaymakam Mimar Sinan Batmaz'ın köyün kalkınması için yoğun çaba harcadığını, bunu da çok iyi bildiklerini belirten Mehmet Altunkılıç, şöyle konuştu;

"Maalesef binlerce lira harcanarak yapılan sulama arkı, bir yıl olmadan nerede kullanılamaz hale gelmeye başladı. Arka su sağlayan Kilisenin arkasındaki bendin önüne tahliye kapağı bile yapılmadı. Yani suyun ne bırakılmasının ne de bırakılmamasını sağlayacak kapak bentte bulunmuyor. Su akışına bırakılmış. Dolayısıyla su olduğunda sürekli arka akıyor. Bu da sulu tarım yapacaklar için uygun olanak sağlamayacaktır. Arkta gerekli incelemelerin yapılarak onarılmasını ve bendin önüne tahliye kapağı yapılmasını istiyoruz. Vatandaşlar, yapılan sulama arkından en iyi şekilde yararlanması için mutlaka gerekli incelemenin yapılarak eksikliklerin belirlenmesi gerektiğini, arkın gelişi güzel yapanlar hakkında da gereğinin yapılmasını istiyoruz."

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Kanal Bir Yıl Dolmadan Tahrip Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement