Kanser Haftası Yürüyüşü - Son Dakika
Yerel

Kanser Haftası Yürüyüşü

Kanser Haftası Yürüyüşü

Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Şubesi tarafından kansere karşı mücadelede ve farkındalık oluşturmak için yürüyüş düzenlendi.

04.04.2014 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Şubesi tarafından kansere karşı mücadelede ve farkındalık oluşturmak için yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüşe; Halk Sağlığı Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışanları Eyyübiye Belediye Meclis Üyesi Handan Karataş, Harran Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulu, Hacı Bozan Sağlık Meslek Lisesi, Karaköprü Sağlık Meslek Lisesi, Mehmet Güneş Anadolu Öğretmen Lisesi Öğretmen ve Öğrencileri katıldı.

Yürüyüşe katılan öğrenciler, 'Kanserde Erken Teşhis Hayat Kurtarır, Halk Sağlığı Müdürlüğü Sağlığınızı Önemsiyor' yazılı tişörtleri giyip, ellerindeki dövizlerle, 'Haydi Urfa El Ele Kanserle Mücadele' diyerek slogan attı. Balıklıgöl 'de yapılan basın açıklamasının ardından Yakubiye Mahallesine doğru yürüyüş gerçekleştirilip vatandaşlara broşür dağıtılarak kanser taramalarına davet edildi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Şube Müdürü Serpil Yüksekyayla, kansere karşı insanları bilinçlendirmek ve taramaları yaygınlaştırmak için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirterek, "Kanser özellikle de bazı kültür ve çevrelerde hakkında konuşulması çok zor bir konudur. Bu hastalıkla açık bir şekilde uğraşmak, hem hasta kişinin hem de toplum ve politika seviyesinde sonuçları iyileştirir. En sık görülen kanserlerin en az üçte biri önlenebilir, erken teşhis ve tedavi edilebilir kanserlerdir. Erkeklerde en çok görülen kanserlerde 2. sırayı alan prostat kanseri ve kadınlarda 1. sırada yer alan meme kanseri için tarama programları yapılmaktadır. Bakanlığımızın kadınlarda meme, serviks, kolon, erkeklerde prostat ve kolon taramaları ilimiz de bulunan Aile Sağlığı Merkezlerinde ve KETEM'lerde Viranşehir ve Siverek ilçemizde, Mehmet Akif İnan Hastanesi 4. katta ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'nde ücretsiz olarak yapılmaktadır. Tüm halkımızı kanser taramalarını yaptırmak üzere Aile Sağlığı Merkezleri'ne ve KETEM'lere bekliyoruz" dedi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kanser Haftası Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement