Karacadağ Üniversitesi Kurma ve Geliştirme Derneği Kuruldu - Son Dakika
Güncel

Karacadağ Üniversitesi Kurma ve Geliştirme Derneği Kuruldu

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Karacadağ Üniversitesi Kurma ve Geliştirme Derneği kuruldu.

07.02.2016 12:22

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Karacadağ Üniversitesi Kurma ve Geliştirme Derneği kuruldu.

Dernek binasında toplanan üyeler, ilçede "Karacadağ Üniversitesi" adında üniversite kurulması için çalışma başlattıklarını söyledi.

Derneğin Basın Sözcüsü Koçali Aymaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Siverek'in 1926 yılına kadar il olduğunu belirterek, daha sonra çıkarılan bir kanunla ilçe yapılarak Şanlıurfa'ya bağlandığını kaydetti. Aymaz, Siverek'in bu nedenle birçok alanda geri kaldığını ileri sürdü.

Koçali Aymaz, "İlçemizde Karcadağ Üniversitesinin kurulması amacıyla bir dernek kurduk. Hedefimiz Siverek'te Karacadağ Üniversitesinin kurulması" dedi.

Bakanlar Kurulu kararıyla ilçede Harran Üniversitesi bünyesinde Uygulamalı Bilimler Fakültesi kurulduğunu dile getiren Aymaz, fakültede 4 bölüm bulunduğunu belirterek, fakültenin üniversite yapılmasına çalışacaklarını ifade etti.

Üniversitelerin şehirler için önemini anlatan Aymaz, "Kuruluş çalışmalarını tamamladığımız derneğimiz bünyesinde ileriki günlerde görev bölümü yapacağız. Bu konuda Siverek'te ve Siverek dışında yaşayan bilim adamlarımız, sanatçılarımız, yazarlarımız ve eğitimcilerimiz başta olmak üzere tüm halkımızın desteğini bekliyoruz. Bu çalışma Siverek için aydınlık dolu yarınların umudu olacak" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Karacadağ Üniversitesi Kurma ve Geliştirme Derneği Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement