Karadağ'da Mekke-İ Mükerreme Cami Tika Tarafından Onarılıyor - Son Dakika
Güncel

Karadağ'da Mekke-İ Mükerreme Cami Tika Tarafından Onarılıyor

Karadağ\'da Mekke-İ Mükerreme Cami Tika Tarafından Onarılıyor

Karadağ’ın kuzeyinde bulunan Rojaye Şehri İbarats beldesinde bulunan Mekke-i Mükerreme Camii Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından onarılıyor.

23.09.2014 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karadağ'ın kuzeyinde bulunan Rojaye Şehri İbarats beldesinde bulunan Mekke-i Mükerreme Camii Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından onarılıyor.

TİKA, Karadağ'da gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Bu çerçevede Karadağ'ın kuzeyinde bulunan Rojaye Şehri İbarats Beldesi'nde bulunan Mekke-i Mükerreme Camii TİKA tarafından onarılıyor.

Nüfusunun yüzde 98'ini Müslümanların oluşturduğu bölgede yer alan ve yaklaşık 200 metrekare alana kurulu olan cami 1992 - 1996 yılları arasında inşa edilmişti. Bosna Savaşı sırasında kısıtlı imkanlarla yapılmış olan caminin tavan ve dış cephesindeki problemler nedeniyle iç kısmında ciddi hasarlar bulunuyor.

TİKA tarafından yerinde yapılan incelemelerde caminin acil tadilata ihtiyacı olduğu belirlenerek caminin onarım ve tadilatının gerçekleştirilmesi için çalışmalar başlatıldı. Mekke-i Mükerreme Camii Onarım ve Tadilat Projesi çerçevesinde, caminin dış cephe, ısı ve su yalıtımı yenilenecek, çatı onarım işleri gerçekleştirilecek ayrıca kubbe örtüsü de yenilenecek. Yaklaşık 5000 müslümana hizmet eden camide 150 kadar çocuğa dini eğitim kursları düzenleniyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Karadağ'da Mekke-İ Mükerreme Cami Tika Tarafından Onarılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement