Karaer; "Sağlık Çalışanlarının İş Yükü Arttı" - Son Dakika
Yerel

Karaer; "Sağlık Çalışanlarının İş Yükü Arttı"

Karaer; "Sağlık Çalışanlarının İş Yükü Arttı"

Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, “Sağlık çalışanları artan iş yükünün altında ezilmemek için ek istihdamlar istiyor” dedi.

23.05.2016 08:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, "Sağlık çalışanları artan iş yükünün altında ezilmemek için ek istihdamlar istiyor" dedi.

Sağlık-Sen Şube Başkanı Baki Karaer, sağlık çalışanlarının sorunlarına değindi. Sağlıkta hizmet sunumu ve vatandaş memnuniyeti artmasına karşın istihdamda aynı artışın yaşanmadığını belirten Karaer, "Vatandaşın sağlık hizmeti alma sayısı artıyor. Memnuniyeti artıyor. Sağlıkta Dönüşüm adı altında bir devrime imza atılıyor. Bu büyük başarının gerçekleşmesinden en büyük paya sahip sağlık çalışanlarının memnuniyeti ise gözetilmiyor. Sağlık çalışanları tükeniyor, sağlık çalışanları yıpranıyor. Sağlık çalışanları artan iş yükünün altında ezilmemek için ek istihdamlar istiyor. Bir an önce bu sorunların çözüme kavuşturulması gerekiyor" şeklinde konuştu.

SAĞLIKÇILAR YIPRANMA PAYI BEKLİYOR

Yıpranma payının bu yıl içinde hayata geçmesi gerektiğini söyleyen Baki Karaer, ek ödemelerin de emekliliğe yansıtılarak sağlık çalışanlarının yaşadığı bir mağduriyetin giderilmesi gerektiğini söyledi. Sağlıkta şiddetin son bulması için yapılan yasal düzenlemelerin uygulanması gerektiğini de söyleyen Karaer, şiddetin toplumsal bir ayıp olduğunu, bu ayıptan kurtulmak için toplumun her ferdinin sorumluluk alması gerektiğini sözlerine ekledi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karaer; 'Sağlık Çalışanlarının İş Yükü Arttı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement