Karamanlı'da Öğretmenlere Hızlı Okuma Teknikleri Semineri - Son Dakika
Güncel

Karamanlı'da Öğretmenlere Hızlı Okuma Teknikleri Semineri

BURDUR (AA) – Karamanlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmenlere yönelik olarak hızlı okuma teknikleri semineri verildi.

13.03.2016 11:35

BURDUR (AA) – Karamanlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmenlere yönelik olarak hızlı okuma teknikleri semineri verildi.

Nimet Güvener İlkokulu Konferans salonunda, eğitimci, yazar ve NLP uzmanı Ziya Baran tarafından verilen seminerde, eğitim ve öğretimin kalitesinin artırılması, öğretmenlerin yeterliliklerinin artırılması ve elde edilen kazanımların öğrencilerin eğitiminde kullanması amaçlandı.

Baran, gazetecilere yaptığı açıklamada, insan beyninin en önemli ihtiyacının okumak ve okuduğunu anlamak olduğunu söyledi. İnsanın en değerli kaynağının beyni olduğunu ifade eden Baran, insan beyninin ilerleyebilmesi, okuduğunu anlayabilmesi, anladıklarının hayalini kurabilmesi ve geleceği zihninde kurgulayabilmesi için okuması gerektiğini belirtti.

Baran, toplum olarak okuma performansının zayıf olduğuna işaret ederek, "Bu duruma etki eden en büyük etkenlerden bir tanesi yavaş okuyor olmamızdır. İnsanlar, bir işe başladıkları zaman çabuk bitirmek isterler. Kalın bir kitabı okumaya başladığınızda çabuk bittiğini görmek sizin motivasyonunuzu artırır" dedi.

Seminerin sonunda öğretmenlerin hem hızlı okuma tekniklerini pekiştireceklerini hem de bu tekniklerin öğrencilere aktarılacağını dile getiren Baran, böylece çocukların hızlı okuyup hızlı anlayacağını ve okumaya karşı büyük bir isteklerinin oluşacağını ifade etti.

NLP tekniğinin özelliklerinden de bahseden Baran, şunları söyledi:

"NLP beyni programlama anlamına gelir. Düşünce gücüyle beynimizi zaten otomatik olarak programlıyoruz. Bazılarımız iyi, bazılarımız zayıf programlıyor. Nörolinguistik programlama dediğimiz NLP çalışmalarında, başarılı insanların, şampiyonların ve liderlerin beyinlerini detaylı olarak nasıl kodladıklarını, zorluklarla nasıl baş ettiklerini ve nasıl hayal kurduklarını öğreniyoruz ve öğretmeye çalışıyoruz."

12 saat süren seminere Karamanlı ilçesinin yanı sıra Kemer ve Tefenni ilçesinde görev yapan öğretmen ve yöneticiler de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Karamanlı'da Öğretmenlere Hızlı Okuma Teknikleri Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement