Kardeşinden Aldığı İlikle Hayata Tutundu - Son Dakika
Yerel

Kardeşinden Aldığı İlikle Hayata Tutundu

Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Kemik İliği Nakil Ünitesinde yapılan ameliyatla farklı kan grubuna sahip kardeşinden alınan iliğin nakledildiği hasta, kan grubu değiştirilerek yeniden hayata bağlandı Kemik İliği Nakil Ünitesi Direktörü Prof. Dr. Kiki: "Yeni bir hayat ve yeni bir kan grubu herkese.

12.01.2015 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Organ Nakli Merkezi bünyesindeki Kemik İliği Nakil Ünitesi, yaptığı başarılı ameliyatlarla adından söz ettiriyor.

Hastane bünyesinde 2 yıldan bu yana hizmet veren Kemik İliği Nakil Ünitesi, gerek kentteki gerekse bölge illerindeki hastaların umudu oldu.

Yapılan başarılı operasyonlarla adından söz ettiren ünite, kronik anemi teşhisi konulan Yusuf Saraç ile kanında bulunan hemoliz nedeniyle ilaca bağlı hayat süren Sevgi Polat'ın kardeşlerinden yapılan nakille yaşama tutunmalarını sağladı.

Her iki hastayı ziyaret ederek "geçmiş olsun" dileklerini ileten Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, ünite direktörü Prof. Dr. İlhami Kiki'den çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Rektör Koçak, üniversite hastanesi olarak şehre ve bölge illerine hizmet etmeyi amaçladıklarını belirtti.

Eksiklik olarak gördükleri konulardan birinin kemik iliği nakil merkezi olduğunu vurgulayan Koçak, 2 yıldır hizmet veren ünitenin, kısa süre önce yaptığı operasyonla değişik gruplardan elde edilen hücrelerin naklini de başarıyla gerçekleştirdiğini ifade etti.

Ameliyatın başarıya ulaşmasında emeği geçen personele teşekkür eden Koçak, hastanenin bölge illerine hizmet etmeyi sürdüreceğini dile getirdi.

Kemik İliği Nakil Ünitesi Direktörü Prof. Dr. Kiki de merkezde yapılan ameliyatlarla hastalara şifa dağıtmaya devam ettiklerine değinerek, 6 ay önce kronik anemi teşhisi konulan 36 yaşındaki Yusuf Saraç'ın, gerçekleştirdikleri operasyonla aynı kan grubunu taşıyan kardeşi Serdar Saraç'tan kök hücre aldığını ve sağlığına kavuştuğunu söyledi.

Kiki, hastalardan 21 yaşındaki Sevgi Polat'ın da kanında hemoliz olduğunu ve ilaca bağımlı şekilde yaşam sürdüğünü bildirerek, Polat'a, kan grubu uyumsuz olmasına rağmen kardeşinden nakil yaptıklarını kaydetti.

Nakille birlikte hastanın kan grubunun da değiştiğini ve tamamen iyileştiğini anlatan Kiki, "Naklin 13. gününde kemik iliği çalışmaya başladı. Yeni bir hayat ve yeni bir kan grubu herkese nasip olmaz" ifadelerini kullandı.

Hastanede iki yıldır kemik iliği nakli yapıldığını ancak bugüne kadarki nakillerin hastanın kendisinden olduğunu anımsatan Kiki, hastanelerinde ilk kez kardeşten kardeşe nakil yaptıklarını ve her iki vakada da kardeşlerinden alınan kök hücrenin hastalara başarıyla nakledildiğini bildirdi.

Kiki, hastalardan Sevgi Polat'ın daha önce B Rh (+) olan kan grubunun, nakil sonrası kardeşinin kan grubu olan 0 Rh (-) olduğuna işaret ederek, Polat'a yeni kan grubuyla uzun ve sağlıklı bir ömür diledi.

Hastalardan Polat da hastalığına yaklaşık 3 yıl önce teşhis konulduğunu anlatarak, "İki çocuğum var. Kardeşimden kemik iliği aldım, yeniden dünyaya gelmiş gibiyim. Bundan sonra doğum günüm, bugün" dedi. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kardeşinden Aldığı İlikle Hayata Tutundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement