Kars Kalesi'nin Maketleri Yapılıyor - Son Dakika
Yerel

Kars Kalesi'nin Maketleri Yapılıyor

Kars Kalesi\'nin Maketleri Yapılıyor

Belediye Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Namık Kemal Kültür Evi’nde bulunan atölyede Kars Kalesi’nin maketleri yapılıyor.

04.04.2015 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Belediye Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Namık Kemal Kültür Evi'nde bulunan atölyede Kars Kalesi'nin maketleri yapılıyor.

Özel karışımla dökülen kalenin maketleri daha sonra burada görevli elamanlar tarafından nakış gibi işleniyor.

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta'nın talimatlarıyla yapılan tarihi yerlerin maketleri kente ziyarete gelen yerli ve yabancı misafirlerin beğenisine sunuluyor. Namık Kemal Kültür Evi'nde bulunan atölyede dökülen kalenin maketleri daha sonra dışarı çıkarılarak burada görevli elamanlar tarafından boyanarak gerçek rengini alıyor.

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin Namık Kemal Kültür Evi'nde oluşturulan minia Kars'a hayran kaldıklarını söyledi.

Başkan Karaçanta, "Biz Kars'ın tarihi mekanlarını Namık Kemal Kültür Evi'nde topladık. Buraya ziyaret eden misafirlerimiz. Gezmeden Kars'ın tarihi yerleri hakkında ön bilgiye sahip oluyorlar. Daha sonra buradan ayrılarak tarihi mekanları geziyorlar. Biz burada yapılan tarihi mekanların maketlerini misafirlerimize hediye ediyoruz" dedi.

Öte yandan Kars Belediyesi Namık Kemal Kütür Evi'nde kurulan atölyede, Harakani Türbesi, Kümbet Camii, Taş Köprü, Tarihi Hamamlar, Ani Harabeleri ve bunun gibi çok sayıda tarihi mekanların maketleri de daha önce yapılmıştı. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kars Kalesi'nin Maketleri Yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement