Kars'ta Isınan Toprak Şaşırtıyor - Son Dakika
Güncel

Kars'ta Isınan Toprak Şaşırtıyor

Kars\'ta Isınan Toprak Şaşırtıyor

Dikme ve Benliahmet köyleri arasındaki mera arazisinde ısınan ve üzerine konulan otu tutuşturan toprak, görenleri şaşırtıyor.

28.10.2014 14:12  Güncelleme: 14:29

Kars'ta, Dikme ve Benliahmet köyleri arasındaki mera arazisinde ısınan ve üzerine konulan otu tutuşturan toprak, görenleri şaşırtıyor.

"ALLAH'IN HİKMETİ ARTIK GAZ MI VAR MADEN Mİ?"

Merada geçen hafta hayvanları otlatan çobanlar, toprağın ısındığını ve üzerinden dumanlar çıktığını görünce durumu köylülere bildirdi.Çobanların bahsettiği alana gelen Benliahmet köyünde yaşayan Yüksel Ertuğrul, gazetecilere yaptığı açıklamada, hayvan otlatan çobanların ateş yakmamalarına rağmen topraktan duman çıktığını gördüklerini söylediğini belirtti.Durumu öğrenince önce inanmadığını ancak meraya geldiğinde topraktan duman çıktığını gördüğünü anlatan Ertuğrul, "Allah'ın hikmeti artık. Gaz mı var, maden mi var... Bir şeyler var burada. Kokusu acayip, Kömüre benziyor ama değil. Burnunuza çektiğiniz zaman yakıyor" dedi.

"TOPRAĞIN SICAKLIĞI SUYU KAYNATACAK DERECEDE"

Toprağın çok sıcak olduğuna dikkati çeken Ertuğrul, "Nereden baksanız suyu kaynatacak derecede. Yumurta ve patates pişirir. İlk görünce çok şaşırdık. Şimdiye kadar bu köyde o kadar dolaştım ama böyle bir şey görmedim. Toprak yapısı bayağı farklı. Hafif ve rengi farklı. Su gibi kaygan" diye konuştu.Yavuz Ertuğrul da toprağın ısısını test etmek amacıyla biraz kuru ot getirerek toprağın üzerine koydu.Kuru ot, yaklaşık iki dakika sonra alev aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kars'ta Isınan Toprak Şaşırtıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement