Kartal'da İlkbahar Güzelliği - Son Dakika
Yerel

Kartal'da İlkbahar Güzelliği

Kartal Belediyesi, ilçeyi ürettiği projelerle geleceğe taşıyan yatırımlarla imza atarken aynı zamanda park, bahçe, kavşak ve refüjlerde yapılan peyzaj çalışmalarıyla da Kartal’a baharın tazeliğini doyasıya yaşatıyor.

17.04.2015 14:48

Kartal Belediyesi, ilçeyi ürettiği projelerle geleceğe taşıyan yatırımlarla imza atarken aynı zamanda park, bahçe, kavşak ve refüjlerde yapılan peyzaj çalışmalarıyla da Kartal'a baharın tazeliğini doyasıya yaşatıyor. Kartal'ın dört bir yanı lale, nergis, sümbül ve çiğdem çiçekleriyle donatıldı.

Kartal Belediyesi, ilçede yaptığı yatırımlarla yaşam kalitesini her geçen gün artırıyor. İlçede kişi başına düşen düzenlenmiş yeşil alan miktarını 2009'da göreve geldikten sonra iki katına çıkarak rekor kıran Kartal Belediyesi, aynı zamanda park, bahçe, kavşak ve refüjlerde yapılan peyzaj çalışmalarıyla da Kartal'ı çiçek bahçesine dönüştürerek kentin estetik görünümüne bambaşka renkler katıyor. Park Bahçeler Müdürlüğü, yaptığı çalışmayla Kartal Rıhtım Caddesi'nden başlayarak Kartallı Kazım Meydanı, Sahil Belediye Hizmet binası çevresi, parklar ve caddeler çiçek bahçesine dönüştü. Rengarenk lale, nergis, sümbül ve çiğdem çiçeği canlılığı ve güzelliğiyle ilçede baharın müjdecisi oldu. Osmanlı döneminden beri İstanbul'u süsleyen laleler, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ün özel girişimleriyle şenliğe dönüştürülerek, geleneksel hale gelen lale günleriyle Kartal artık İstanbul'da lale ile özdeşleşen ilçe oldu.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, "Osmanlı'dan günümüze gelen ve Kartal'ımızın da kültür değerlerden biri olarak kabul ettiğimiz laleyi Kartalımız ile buluşturduk. Vatandaşın laleye olan özlemini sona erdirdik. Baharda cadde, sokak, yol ve parkları süsleyen binlerce lale ile halkımıza görsel bir ziyafet sunuyoruz. Çiçek kokuları ve renk cümbüşü ile fotoğraf severlerin de ilgisini çeken laleler, fotoğraf karelerinde de yerini alıyor. Büyük ilgi gören lalelerimiz de vatandaşımızın dikkat ve özverisi ile korunuyor. Bu özverilerinden dolayı halkımıza teşekkür ediyorum. İlçemiz vatandaşlarımız sayesinde gelişiyor ve güzelleşiyor" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kartal'da İlkbahar Güzelliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement