Kartal, Diego'yu Neden Kenara Aldı? - Son Dakika
Spor

Kartal, Diego'yu Neden Kenara Aldı?

Kartal, Diego\'yu Neden Kenara Aldı?

Geldiği günden bu yana hep tartışma yaratan Diego, Konyaspor karşısında da enteresan bir istatistiğe imza attı.

05.10.2014 12:16

ANALİZ | Emre TERKAN

Süper Lig'de 6. hafta oynanacak Galatasaray derbisi öncesi son sınavına çıkan Fenerbahçe, sarı kırmızılıların Kayseri Erciyesspor'u yendiği haftada, Torku Konyaspor engelini güç bela kayıpsız geçerek moral buldu. Akhisar karşısında alınan mağlubiyetten öte sergilenen ruhsuz ve silik oyun, İsmail Kartal'ın ekibinin üstünde inanılmaz bir baskı kurmuştu. İlk yarının başlarında duran topla gelen gol, sarı lacivertli futbolculara ve teknik heyete rahat bir nefes aldırdı ancak devrenin bitimine doğru gelen kırmızı kart ve penaltı tüm planları alt üst etti.

Devre arasında teknik direktör İsmail Kartal, sürpriz bir değişiklikle maça başladı. Brezilyalı yıldız Diego kenara alınırken, takımın tecrübeli ve eski isimlerinden Selçuk Şahin'i oyuna sürdü. Her ne kadar taraftarı endişelendiren bir hamle gibi dursa da, Fenerbahçe hem savunmasını güçlendirdi hem de günün kayıp ismi Diego'nun yıpranmasını engelledi. Geldiği günden bu yana kiminin Fenerbahçe'nin sistemini bozacağı kiminin de bu takımı uçaracağını sandığı Diego, Konyaspor maçının ilk yarısında ceza sahasının içine tek bir pas dahi atamadı.

Üçüncü bölgede sık sık topla buluşan Brezilyalı yıldız, genelde tercihini yan ve geriye doğru paslardan yana kullanırken, dikine oynamaması oldukça dikkat çekti. Oyuna ikinci 45 dakikanın başında dahil olan Selçuk ise, savunma anlamında başarılı bir futbol sergilerken, yaptığı çıkışlarla geceyi kurtaran isimlerden oldu. Ancak bu hamle her daim verimli olmayabilir. Selçuk'un kapasitesi herkesin malumu, elinizde Diego gibi bir silah varken, onu daha ceza sahasına yakın oynatmak hem oyuncu açısından hem de Fenerbahçe açısından en doğru hareket olacaktır.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Kartal, Diego'yu Neden Kenara Aldı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement