Kartepe Belediyesi Tarihi Kitabelere Sahip Çıkıyor - Son Dakika
Güncel

Kartepe Belediyesi Tarihi Kitabelere Sahip Çıkıyor

Kartepe Belediyesi, Maşukiye Mezarlık Alanı'ndaki eski mezar taşları kitabelerinin okunması ve çevre düzenlemesi ile ilgili proje çalışması yaptı.

02.12.2014 10:41

İpek yolunun da geçmiş izlerini taşıyan Kartepe İlçesi'nin tarihi dokusu kaybolmadan gün yüzüne çıkartarak turizm değerlerine artı değer daha kazandırma hedefindeki Kartepe Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü, Maşukiye Mezarlık Alanı ile ilgili bir proje çalışması başlattı. Başkan Üzülmez, "Geçmişini bilmeyen, geleceğini inşa edemez sözünden hareketle yola çıkarak, mevcut değerlerimizi gün yüzüne çıkartıp hem tarihimize hak ettiği değeri vermeyi hem de bu varlıklarımızı önce Kartepelilerin tanımasını, öğrenmesini sonra da turizm değerine dönüştürerek ilçemize prestij ve kazanç sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

Kartepe'de koruma altında olan tarihi Maşukiye Kabristanlığı'nda eski mezar taşları kitabelerinin okunması ve çevre düzenlemesi ile ilgili proje Kültür Varlıkları Kurulu tarafından da onaylandı. Kartepenin turizm değerlerine eski mezar taşları kitabelerini de katarak kültür turizmine de katkı vermek düşüncesiyle yürütülen projenin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanması ile ilgili ihale çalışması da başladı.

Kartepe'nin tarihi dokusunu ortaya çıkartacak çalışma ışığında hayat bulacak mezarlık alanındaki çevre düzenleme projesi ile ilçenin tarihsel değerlerinin gelecek nesillere aktarılması sağlanacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kartepe Belediyesi Tarihi Kitabelere Sahip Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement