Kartepe'de Okul Kantinleri Denetimden Geçti - Son Dakika
Yerel

Kartepe'de Okul Kantinleri Denetimden Geçti

Kartepe\'de Okul Kantinleri Denetimden Geçti

Kartepe Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğüne bağlı ekipler ilçede faaliyet gösteren okul kantinlerinin denetimlerini tamamladı.

16.11.2015 13:29  Güncelleme: 13:31

Kartepe Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ilçede faaliyet gösteren okul kantinlerinin denetimlerini tamamladı.

Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması ardından eğitim kurumlarındaki kantinlerde belediye ekipleri denetim ve kontrollerini aralıksız sürdürüyor. Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü de ilçedeki okul kantinlerine yönelik denetimlerini tamamladı. Yapılan denetimlerde 53 okul kantini denetlendi. Denetimlerde ekipler 28 okul kantininin ruhsatlı olduğu, 16 adet kantinin ruhsatsız olduğu, 9 adet okulda kantinin olmadığı ve 4 adet kantinin ise okul adına faaliyet gösterdiğini tespit etti.

Okul kantinlerine yönelik kontrollerde ekipler ruhsat uygulaması, tarihi geçmiş ürün tespiti, hijyen koşullarına uygunluk gibi konularda kontroller yaptı. Ruhsatsız faaliyet gösteren kantinlere ruhsat almaları çağrısında bulunduklarını belirten Ruhsat ve Denetim Müdürü Semra Begeç, okul kantinlerindeki denetimlerin devam edeceğini belirtti.

Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'in ilçedeki ticaretin canlanması, esnafın korunması ve rekabet ortamının sağlanması adına hassasiyeti çerçevesinde çalışmalar içinde bulunduklarını belirten Begeç, "Başkanımızın çalışmalarına destek veren denetimlerimize eğitim kurumlarını da dahil ettik. Okul kantinlerindeki kontrollerimizle geleceğimiz olan çocuklarımızın daha sağlıklı ortamlarda yiyecek ve içecek tüketmelerini sağlamayı hedefliyoruz" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kartepe'de Okul Kantinleri Denetimden Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement