Kaspersky'nin Ev Kullanıcıları İçin Çözümü Testlerini Geçti - Son Dakika
Güncel

Kaspersky'nin Ev Kullanıcıları İçin Çözümü Testlerini Geçti

Kaspersky\'nin Ev Kullanıcıları İçin Çözümü Testlerini Geçti

Kaspersky Lab ürününün yanı sıra önde gelen diğer 22 antivirüs çözüm sağlayıcısı da testlerde yer aldı.

30.04.2014 12:22  Güncelleme: 15:03

Kaspersky Lab'in ev kullanıcılarına yönelik koruma çözümü Kaspersky Internet Security 2014, bağımsız test laboratuvarı AV-Comparatives tarafından Mart 2014'te gerçekleştirilen Kötü Amaçlı Yazılımlara Yönelik Dosya Algılama Testi sonuçlarına göre saldırıların %99,8'ini engelleyerek AV-Comparatives'in en yüksek ödülü olan Advanced+ ödülünü kazandı.

Uzmanlar bu testte, diğer AV-Comparatives testlerinin aksine, bir koruma çözümünün temel fonksiyonlarından biri olan, tehlikeli yazılımların cihazlara karşıdan yüklenmesi veya kopyalanması sırasında ya da isteğe bağlı olarak virüs taraması sırasında daha ilk aşamada algılanabilmesi ve engellenmesi özelliğini değerlendirdiler. Değerlendirmede sorun giderme, yürütülen dosyaların davranışsal analizi, vb. gibi ek koruma seviyeleri dikkate alınmadı.

Testler sırasında ürünlerin bulut tabanlı hizmetlere erişebilmesine ve bilgisayar üzerindeki tüm arşivleri, dosyaları ve klasörleri tarayabilmesine izin verildi. Veritabanında, geçtiğimiz birkaç ay içinde yaygın hale gelmiş olan özellikle seçilmiş 125.977 kötü amaçlı yazılım örneği yer aldı.

Testler, Kaspersky Internet Security yazılımının diğer ürünlerden farklı olarak saldırıların %99,8'ini engellediğini gösteriyor. Bu sonuç ile Kaspersky Lab çözümü, AV-Comparatives'in en yüksek ödülü olan Advanced+ ödülünü kazandı.

Kaspersky Lab Zararlı Yazılım Önleme Araştırma Müdürü Oleg Ishanov, "Güvenlik çözümleri uygulamada genellikle, siber tehditler karşısında cihaz ve kullanıcı verilerinin güvenliğini sağlamak için bir dizi önleme başvuruyor. Kötü amaçlı yazılımın sisteme girmesi halinde ise, kötü amaçlı faaliyetini yürütmeye başladığı anda durdurulabilmektedir. Bununla birlikte, kötü amaçlı yazılım ne kadar erken engellenirse sistem ve kullanıcı için o kadar iyidir. AV-Comparatives tarafından gerçekleştirilmiş olan bu test, çözümümüzün kötü amaçlı dosyaların çalıştırılmalarından önce algılanmasında ne kadar etkili olduğunu ve dolayısıyla müşterilerimiz için mümkün olan en yüksek koruma seviyesinin sağlandığını gösteriyor" dedi.

Bu sonuçlar, Kaspersky Lab ürünlerinin AV-Comparatives uzmanlarından aldığı ilk yüksek puanlar değil. Kasım 2013'te Kaspersky Internet Security, Whole Product Dynamic "Real-World" Protection ve Malware Removal testlerinde ilk sırada yer almış ve Ocak 2014'te de "Yılın Ürünü" seçildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kaspersky'nin Ev Kullanıcıları İçin Çözümü Testlerini Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement