Kastamonu'da "Sarı Basın Kartı" Sayısı 15'e Yükseldi - Son Dakika
Yerel

Kastamonu'da "Sarı Basın Kartı" Sayısı 15'e Yükseldi

Kastamonu\'da "Sarı Basın Kartı" Sayısı 15\'e Yükseldi

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından verilen “Sarı Basın Kartı” sayısı Kastamonu’da 15’e yükseldi.

27.04.2014 19:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından verilen "Sarı Basın Kartı" sayısı Kastamonu'da 15'e yükseldi.

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, son olarak Kastamonu'nun yerel gazetesi Kastamonu Sözcü Gazetesi'nin sahibi Hasan İsmail Kırkbeşoğlu ile aynı gazetenin muhabiri Kazım Bolat'a "Sarı Basın Kartı" verdi. 8-9 Nisan 2014 tarihlerinde Ankara'da Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nde yapılan komisyon toplantısında yaklaşık 301 kişiden 276 kişiye Sarı Basın Kart verilmesi kararlaştırıldı.

Toplantıda sarı basın kartı almak için ismi bulunan Kazım Bolat'ın başvurusuna komisyon üyeleri oybirliği ile Sarı Basın Kartı almasına onay verdi.

276 kişi arısında yer alan Sözcü Gazetesi Muhabiri Kazım Bolat, "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nce şahsıma verilen bu kart bana gurur verdi. Yaklaşık 2 yıldır basın camiasında emek veriyorum. Sarı Basın Kartı gazeteci için mesleğinin devlet tarafından tescillenmesi anlamına gelir. Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nce verilen Sarı Basın Kartı'nın tescilli gazetecilere daha fazla imtiyaz sağlamasını bekliyorum. Önceki dönemlerde olduğu gibi basın camiasında emek veren gazetecilerin işlerini daha kolay yapmaları açısından daha fazla ayrıcalığa sahip olmaları gerektiğini düşünüyorum" dedi. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kastamonu'da 'Sarı Basın Kartı' Sayısı 15'e Yükseldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement