Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti'nden Rektör Aydın'a Kınama - Son Dakika
Yerel

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti'nden Rektör Aydın'a Kınama

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti\'nden Rektör Aydın\'a Kınama

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın’ın yerel gazetelere ve bazı ajans muhabirlerine yönelik akredite uygulamasından dolayı tepki gösterdi.

24.08.2014 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın'ın yerel gazetelere ve bazı ajans muhabirlerine yönelik akredite uygulamasından dolayı tepki gösterdi.

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Kastamonu Üniversitesi'nin basın toplantılarında uyguladığı akreditasyon uygulamasıyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklama şunları kaydetti: "Kastamonu il merkezinde yayın yapan 5 gazetemiz ve birçok gazetecimiz, Kastamonu Üniversitesi Rektörü'nce düzenlenen basın toplantılarına uzunca bir süredir davet edilmemektedir. Kastamonu Üniversitesi'nin kuruluşuna yayınlarıyla büyük katkı veren Kastamonu basını, tarihinde ilk kez engellemeli bir akreditasyon uygulaması ile karşı karşıyadır. Özellikle bir bilim yuvası olarak düşünce, ifade ve dolayısıyla basın özgürlüğüne en çok değer vermesi gereken üniversite rektörü için söz konusu bile olmaması gereken bu uygulamayı, ilgili kurum yöneticilerinin 'hoşlarına gitmeyen' haber ve yorumlardan dolayı gazete ve gazetecileri görevlerini yapmaktan men etme, basın özgürlüğüne tahammülsüzlük olarak görmekteyiz. Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu olarak, uzun süredir yürürlükte tutulan ve yanlıştan dönülmesini sabırla beklediğimiz bu uygulamayı büyük bir üzüntüyle kınıyor, takdiri kamuoyuna bırakıyoruz" - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti'nden Rektör Aydın'a Kınama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement