Katar'ın "İhvan Liderlerinden Ülkeyi Terk Etmelerini" İstemesi - Son Dakika
Güncel

Katar'ın "İhvan Liderlerinden Ülkeyi Terk Etmelerini" İstemesi

Mısır Adalet Bakanı Yardımcısı Fehmi: "Katar’ın bazı İhvan yöneticilerinden ülkeyi terk etmelerini istemesi cesurca adım. Katar, bu adımı Mısır ve Körfez ülkeleriyle ilişkilerini iyileştirmek amacıyla aldı"

13.09.2014 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır Adalet Bakanı Yardımcısı Adil Fehmi, Katar'ın "bazı Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) yöneticilerinin ülkeyi terk etmeleri" yönündeki kararını Mısır ve Körfez ülkeleriyle ilişkilerini iyileştirmek amacıyla aldığını iddia etti.

Katar'ın Mısır tarafından aranan 7 İhvan yöneticisinden ülkeyi terketmelerini istemesini takdirle karşıladıklarını belirten Fehmi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Katar, bu adımı Mısır ve Körfez ülkeleriyle ilişkilerini iyileştirmek amacıyla aldı. Bu karar, terörist İhvan yöneticilerini yakalamak amacıyla Mısır ve kardeş Arap ülkelerin yürüttüğü siyasi çabaların neticesidir" ifadelerini kullandı.

Fehmi, Mısır'ın bir sonraki adımının, söz konusu 7 İhvan yöneticisi hakkında uluslararası yakalama emri çıkartmak üzere İnterpol'a bilgi vermenin yanı sıra diğer yöneticileri hakkında da arama ve yakalama işlemleri başlatmak olacağını söyledi.

Öte yandan, İhvan kaynaklarından alınan bilgiye göre, ülkeden ayrılmaları istenen 7 kişiden Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Yönetim Kurulu Üyesi Amr Derrac, Katar'ı terk etti. Derrac'ın hangi ülkeye doğru gittiği konusunda bilgi verilmedi.

İhvan kaynakları dün, Katar'ın, 7 İhvan liderinden bir hafta içinde ülkeyi terketmelerini talep ettiğini belirtmişti.

Katar, "İhvan Genel Sekreteri Mahmud Hüseyin, İhvan'ın siyasi kanadı Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Yönetim Kurulu Üyesi Amr Derrac ve Hamza Zoba, HAP Yüksek Konsey Üyesi Eşref Bedreddin, İhvan liderlerinden ve eski Vakıflar Bakanlığı Vekili Cemal Abdussettar, İhvan üyesi vaizler İsam Telime ve Vecdi Guneym"den ülkeyi terk etmesini istemişti. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Katar'ın 'İhvan Liderlerinden Ülkeyi Terk Etmelerini' İstemesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement