Kazı-kazanda Kaybetti, Mahkemede Kazandı - Son Dakika
Dünya

Kazı-kazanda Kaybetti, Mahkemede Kazandı

Kazı-kazanda Kaybetti, Mahkemede Kazandı

İTALYAN basınında yer alan haberlere göre kazı-kazan oynama merakı bağımlılık boyutuna ulaşan İtalyan, bir yıl boyunca ikramiye kazanamaması üzerine yaşadığı hayal kırıklığını mahkemeye taşıdı.

07.10.2016 12:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İTALYAN basınında yer alan haberlere göre kazı-kazan oynama merakı bağımlılık boyutuna ulaşan İtalyan, bir yıl boyunca ikramiye kazanamaması üzerine yaşadığı hayal kırıklığını mahkemeye taşıdı.Vallo della Lucania kasabasındaki Sulh Mahkemesi'nde görülen davada hakim, ismi açıklanmayan kazı-kazan tutkununu haklı bularak Milli Piyango İdaresi'ni mahküm etti.

BAĞIMLILIK UYARISI YOK

Mahkeme bu kararı, İtalya'da 2012'de kabul edilen bir kararnameyle piyango kuponlarının üzerinde bağımlılık riski ve kazanma ihtimalinin belirtilmesi şartının ihlal edilmiş olmasına dayandırdı. Milli Piyango İdaresi, ayrıca davacıya biletler için ödediği 3000 euroyu da iade edecek. Mahkeme kararıyla üzerinde uyarı bulunmamayan biletlerin satışı da 'geçersiz' ilan etti. Davacının avukatı Paolo Siniscalco, bu gibi başka davalara da baktığını ve mahkemeye başvurup para iadesi hakkı kazanmak için 2-3 kez oynayıp kaybetmiş olmanın yeterli olduğunu söyledi.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Kazı-kazanda Kaybetti, Mahkemede Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement