Kemer'deki su sporları işletmesi tartışması - - Son Dakika
Güncel

Kemer'deki su sporları işletmesi tartışması -

Kemer ilçesindeki su sporları işletmecileriyle Antalyaspor Kulübü Derneği arasında imzalanacak sözleşmenin uygulamasının, işletmecilerin itirazları dikkate alınarak, durdurulduğu bildirildi.

28.08.2014 22:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kemer ilçesindeki su sporları işletmecileriyle Antalyaspor Kulübü Derneği arasında imzalanacak sözleşmenin uygulamasının, işletmecilerin itirazları dikkate alınarak, durdurulduğu bildirildi.

Kemer Su Sporları Derneği Başkanı Ali Şentürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, Büyükşehir Yasası ile kıyı kenar şeritlerinin Büyükşehir Belediyesine geçtiğini hatırlattı. Büyükşehir Belediyesinin de gelir sağlaması amacıyla su sporları gelirlerini Antalyaspor Kulübü Derneğine bıraktığını anlatan Şentürk, derneğin işletmeler için yüksek kira bedeli belirlediğini savundu.

"Antalyaspor herhalde Ronaldo'yu transfer edecek ki öyle büyük rakamlar ortaya çıkıyor" diyen Şentürk, dernekle sözleşme imzalamayan işletmelere faaliyet izni verilmediğine değindi. Bu işletmelerin belgesiz çalışmak zorunda kaldığını kaydeden Şentürk, faaliyet izninin verilmeyerek işletme sahiplerinin Antalyaspor ile sözleşmeye zorlandığını iddia etti.

Yaşanan sorunların ardından Antalyasporlu yetkililerin kendilerini aradığını belirten Şentürk, şöyle konuştu:

"Bize, 'Sizleri mağdur etmemek için sözleşmeyi iptal ediyoruz. Yeniden sözleşme yazıyoruz. 2014 sezonu için sizlerden bir talepte bulunmuyoruz' dediler. Şu anda değişik kurumlara imzaya gidiyor. 2015 yılında da Antalyaspor olur, başka bir kurum olur, oturur konuşuruz. Bunu konuşarak çözmemiz en mantıklı şey. Polisi gönderip, mühürlemeyle bir çözüme varılması mümkün değil. Burada 300 tane tekne var ve dünden beri bekliyorlar. Bize çözüm önerisiyle geldikleri için biz de sözümüzü verdik ve bütün teknelerimizi dağıttık. Şu anda Antalyaspor'dan gelecek faksı bekliyoruz."

- "Hakkı olan kişilerin hakları yendi"

Antalyaspor Kulübü Derneği Genel Koordinatörü Hakan Gürcüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapılan ihale ile Kemer, Beldibi, Göynük, Tekirova, Çamyuva'da su sporları alanlarının gelir getirmesi için Antalyaspor'a verildiğini söyledi.

İhalenin ardından kira bedeli belirlediklerini anlatan Gürcüoğlu, şöyle konuştu:

"Bölgedeki oteller su sporları işletmeleriyle daha önceden sözleşme yapmış. Ancak ortada çıkan bir kanun var ve bu kanun çerçevesinde bu bölgeler ihale sonucu Antalyaspor'a verilmiş ve yeni sözleşme imzalanması gerekiyor. Otel ve su sporları işletmelerine 1 Nisan 2014-31 Mart 2015 tarihleri arasında sözleşme imzalanması için çağrıda bulunduk."

Otellerden, su sporları işletmecilerinden aldıkları meblağların belli bir oranını Antalyaspor'a ödemelerini istediklerini dile getiren Gürcüoğlu, ancak otellerin bu parayı vermeyi reddettiğini vurguladı.

Su sporları işletmelerinin mağdur durumda kaldığına değinen Gürcüoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Su sporları işletmeleri kötü bir sezon geçiriyor. Bu işletmelere vicdanımız el vermedi. Bir şekilde orta yolu bulmamız gerektiğini ilettik. Fahiş fiyat belirtmedik. Geçen hafta perşembe günü bir toplantı düzenledik. Birçok su sporları işletmecisi geldi. Otellerin söylediği fiyatların aşağısında rakam belirledik. Bu konuda hepsi bizi haklı gördüler. Bu paraların Antalyaspor'a gelir kaynağı olmasından da memnun olduklarını dile getirdiler."

- "Valilik sözleşmeyi görmeden ruhsat vermedi"

Belli bir süre beklendiğini, daha sonra valiliğin devreye girerek sözleşme imzalamayan işletmelerin faaliyetlerini durdurduğunu kaydeden Gürcüoğlu, valiliğin yasal sözleşmeyi görmeden ruhsat vermediğine dikkati çekti.

Otellerin yaptığı sözleşmenin geçersiz olduğuna işaret eden Gürcüoğlu, şunları söyledi:

"Valilik kanunlara uygun hareket etti. Ama sanki biz ruhsatları verdirmiyormuşuz gibi gösterildi. Burada hakkı olmayan kişiler, hakkı olan kişilerin haklarını yediler. Belediye ile yaptığımız görüşmeler neticesinde bütün yasal haklarımız saklı kalması şartıyla sözleşmeyi ileri bir tarihe kadar durdurduk. Bununla ilgili gerekli mercilere tekrar yazımızı yazdık. 'Bu işletmeler devam etsin' dedik. Faaliyetlerine devam edecekler."

Kemer Su sporları ZABITA polis Kemer Su Sporları Derneği Başkanı Ali Şentürk

Muhabir: Yunus İçen, Okan Özer

Yayınlayan: Güç Gönel

-Sahilden detaylar

-Su sporları işletmecilerinden detay

-Kemer Su Sporları Derneği Başkanı Ali Şentürk ile röportaj

Kemer\'deki su sporları işletmesi tartışması -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kemer'deki su sporları işletmesi tartışması - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement