Kent Konseyi Başkanı Kurt'tan Konyaaltı Sahili Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Kent Konseyi Başkanı Kurt'tan Konyaaltı Sahili Açıklaması

Kent Konseyi Başkanı Kurt\'tan Konyaaltı Sahili Açıklaması

Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, kentin en önemli doğal imaj değerlerinden olan Konyaaltı sahilinin kamu yararı gözetilerek, kentlinin serbest kullanımına açık bir anlayışla planlanması ve yönetim planı oluşturulması gerektiğini belirtti.

13.05.2014 16:30

Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, kentin en önemli doğal imaj değerlerinden olan Konyaaltı sahilinin kamu yararı gözetilerek, kentlinin serbest kullanımına açık bir anlayışla planlanması ve yönetim planı oluşturulması gerektiğini belirtti.

Konyaaltı sahili hakkında halka ücretsiz bir hizmet üretileceğine yönelik Büyükşehir tarafından yapılan açıklamanın kamuoyunda memnuniyetle karşılandığına dikkat çeken Semanur Kurt, "Yeni gelişmelerden sonrada bu beklentilerimiz değişmeyecektir. Başka gerekçeler ön plana çıkarılarak ticarileştirilmemesi gerekir. Aksi takdirde, bu yaklaşımın, ne pahasına olursa olsun kent rantlarını ticari kazanca dönüştürmek isteyen, toplum yararını gözetmek bir yana, kentli sorumluluğundan bile nasibi olmayanların hırslarına hizmet eder taleplerini meşru görmekten ne farkı kalır. Konyaaltı sahilinde kent planlarına uygun projelerin oluşturulması sürecinde hangi kurum ya da kuruluş yetkili olursa olsun, kurumlar arasında işbirliğinin sağlanarak ve planlama katılımla oluşturulmalıdır. Yönetimler, bu tip kentsel projeleri oluştururken, imar planı kararlarına, kanun ve yönetmeliklere uymalı, projeleri halkın ihtiyaçları gözetilerek oluşturmalı, projeler bittikten sonra değil, planlama sürecinde halkın katılımı sağlanmalıdır" diye konuştu.

Konyaaltı kıyı alanının en önemli iki sorununun fiziksel planlama ve yönetim zaafı olduğunu da vurgulayan Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, şunları söyledi:

"Denize giren halkın meşrubat, su gibi ihtiyaçlarını karşılamak üzere açılan büfeler adeta her türlü hizmeti veren restoran ve gazinolara dönüştü. Sahil alanında zamanla kıyı kanununa aykırı yapılaşmaların hızla oluşmasına adeta göz yumuldu. Sahilin, iki farklı belediyenin yetki alanında bulunması, planlama ve yönetimde birden fazla kurum ve kuruluşun yetkili olması ve buna bağlı yaşanan keşmekeşlik beraberinde güvenlik sorunu da getirdi. Yetkililerden beklenilen, siyasi çekişmelere neden olmadan Konyaaltı sahilinin güvenli, halka açık ve ücretsiz olarak bir an önce düzenlenmesidir."

Konyaaltı sahilinin kıyı kanununa uygun, halkın menfaatine yönelik düzenlenmesini isteyen Kurt, "Yapımı daha eski yıllara dayanan Antalya- Kemer Karayolu da günümüzde plaj alanını kullananlar açısından güvenlik ve kirlilik sorunu oluşturmaktadır. Batı Çevre Yolu'nun bu kapsamda acil olarak yapılması da önem taşımaktadır. Ayrıca, Antalya Limanı ile kent merkezini birbirine bağlayan bu yol taşımacılık açısından yeniden planlanmalıdır. Kurvaziyer turizminden kentin pay alması açısından bu önemlidir. Ayrıca bu alana ilişkin ulaşım ve trafik önlemlerinin alınması, yaya önceliğinin oluşturulması gerekmektedir. Kıyıyla kenti birbiriyle bütünleştirecek yaya yolları bağlantıları güçlendirilmeli, aynı zamanda kentin mikro klimasına katkı sağlayacak Boğaçay ve diğer doğal vadilerin varlığıyla kuzey-güney akslı yeşil koridorların yaratılmasına özen gösterilmelidir. Konyaaltı sahilinin rekreasyonel olanaklara imkan verecek şekilde çevresiyle birlikte bir bütün olarak planlanması, uygulanması ve denetlenmesi kentimizin sürdürülebilir gelişmesi açısından büyük önem taşımaktadır" şeklinde konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kent Konseyi Başkanı Kurt'tan Konyaaltı Sahili Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement