Kenya'da altı kızı sünnet olmaktan kurtaran polis memuru taşlanarak öldürüldü - Son Dakika
Hukuk

Kenya'da altı kızı sünnet olmaktan kurtaran polis memuru taşlanarak öldürüldü

Kenya\'da altı kızı sünnet olmaktan kurtaran polis memuru taşlanarak öldürüldü

Kenya'da sünnet edilmek üzere hastaneye götürülen 6 kız çocuğunu kurtaran polis memuru Mushote Boma, taşlanarak öldürüldü.

15.12.2023 15:52  Güncelleme: 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kenya'da Elgeyo Marakwet şehrinde sünnet için zorla hastaneye götürülen altı kız, polis tarafından kurtarıldı. Ancak çete üyeleri, kızları geri isteyerek polis merkezine saldırdı ve polis memuru taşlayarak Mushote Boma'yı öldürdüler.

Kenya'nın Elgeyo Marakweti şehrinde altı kızın sünnet için zorla hastaneye götürüldüğü ihbarını alan polis, hastaneye baskın yaparak kızları kurtarıp polise merkezine götürdü.

POLİS MEMURUNU TAŞLAYARAK ÖLDÜRDÜLER

Bir grup çete üyesi taş ve sopalar ile polise merkezini basıp polislerden kızları kendilerine teslim etmesini istedi. Polis, kızları teslim etmeyince, kızgın grup karakolda görevli polis memuru Mushote Boma'yi taşlayarak öldürdü. Çete, üyeleri öldürdükleri polisin cesedini bir yatağın üzerine koyarak ateşe verdi.

6 kız çocuğunu sünnet edilmekten kurtaran polisi taşlayarak öldürdüler

KENYA'DA YASAĞA RAĞMEN KADINLARA SÜNNET UYGULAMASI DEVAM EDİYOR

Yasak olmasına rağmen Kenya'nın bazı bölgelerinde kadınların sünnet uygulamasına devam ediliyor. Ancak kadınların sünnet edilmesi ile ilgili polise nadiren saldırı düzenlendi.

Erkek ve kadınları bir araya toplamayı amaçlayan kar amacı gütmeyen Men End FGM Vakfı'nın kurucusu ve genel müdürü Tony Mwebia, "21. yüzyılda insanlık dışı bir eyleme maruz kalan kızları kurtaran bir polis memurunun öldürülmesini şok edici olarak nitelendirdi.

Polisin öldürülmesi başta devlet yetkilileri olmak üzere birçok kesim tarafından kınandı. Polise, saldırganları yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Son Dakika Hukuk Kenya'da altı kızı sünnet olmaktan kurtaran polis memuru taşlanarak öldürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement