Kenya'da "Eş-Şebab Tehdidi" Cami Kapattırdı - Son Dakika
Güncel

Kenya'da "Eş-Şebab Tehdidi" Cami Kapattırdı

Daru'l İrşad Camisi ve Medresesi eş Şebab propogandası yaptığı ve örgüte katılımı arttırdığı iddiasıyla kapatıldı.

17.09.2014 15:58

Kenya Hükümeti, Somali merkezli eş-Şebab örgütünün propogandasını yaptığı ve örgüte katılımı arttırdığı iddiasıyla Darül İrşad Camisi ve Medresesi'ni kapattı.

Kenya'nın Machakos ilinde eş-Şebab örgütüne katılan 30 kişiyi tutuklayan güvenlik güçleri, buradaki Daru'l İrşad kurumuna bağlı cami ve medreseyi de kapattı.

Öte yandan Kenya Hükümeti, eş-Şebab'a destek verdiği tespit edilen başka cami ve medreselerin de kapatılacağı sinyalini verdi.

Kenya'daki İslam toplumuna mensup bazı aydın ve din adamlarının, Daru'l İrşad Cami'nin tekrar açılması için Kenya Yüksek Mahkemesine başvurdukları öğrenildi.

-Denetimler arttırıldı

Kenya Polisi, ülkenin ikinci büyük kenti olan Mombasa'da da bazı camilere yönelik denetimlerini arttırdı. Mobbasa'daki camilerin tamamına yakınında güvenlik nedeni ile polis gözetiminin başladığı bildirildi.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan kapatılan  Daru'l İrşad Camisi İmamı Ahmed Ramazan Musa, Kenya hükümetinin kendilerine yönelttiği suçlamaların gerçegi yansıtmadığını, ülkede bulunan terör tehdidi yüzünden suçsuz yere cezalandırıldıklarını söyledi.

Musa, "Kenya hükümetinin Machakos'daki cami ve medreseyi kapatmalarının sebebi, bizim buradaki gençleri eş-Şebab için eğittiğimizi ve onlara aşırı radikal dini bilgilerin empoze ettigimizin öne sürülmesidir. Bu kesinlikle doğru değil. Bizim buradaki amacımız bölgede yaşayan Müslüman çocukların dini eğitimlerini alabilmesi. Bizler sadece dinimizin gerekliliklerini yerine getiren Müslüman Kenyalılarız." dedi.

Başkent Nairobi'deki Landhues Camisi İmamı Ahmed Athmen, ise Kenya hükümetinin Müslümanlara karşı olan olumsuz tavırlarından bahsederek, Hükümetin yaptıklarının İslam'a karşı bir savaş olduğunu savundu.

Athmen, terör bahanesiyle cami kapatman kararının tamamen yanlış bir uygulama olduğunu kaydederek, söz konusu gerekçeyi ispat edecek hiç bir kanıt olmadığını vurguladı.

Kenya, Somali'deki Afrika Birliği Somali Misyonu'nu (AMISOM) destekliyor ve Kenya Hava Kuvvetleri, Somali'de üstlü eş-Şebab Örgütü'ne karşı zaman zaman hava saldırıları düzenliyor.

Geçen yıl Eylül ayında Nairobi'de bir alışveriş merkezine düzenlenen terör saldırısını Kenya Hükümeti eş-Şebab'ın yaptığını savunmuştu.

Örgüt, Kenya'da bu yıl içerisinde çok sayıda eylem gerçekleştirirken, Kenya Polisi'de örgüte karşı çok sayıda operasyon düzenledi.

Birleşmiş Milletler rakamlarına göre Kenya'da Somali'deki çatışmalardan kaçan 530 bin mülteci ve sığınmacı yaşıyor.

Yaklaşık 32 Milyon nüfusa sahip Kenya'nın yüzde 78'ini Hristiyanlar oluştururken yüzde 10'unu Müslümanlar teşkil ediyor. - Nayrobi

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kenya'da 'Eş-Şebab Tehdidi' Cami Kapattırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement