Kenya'da Şiddet Olayları - Son Dakika
Güncel

Kenya'da Şiddet Olayları

Kenya'ın kuzeydoğusundaki Mandera kenti valisi Ali Roba'nın konvoyuna Eş-Şebab militanlarının düzenlediği saldırı sonucu 3 kişi hayatını kaybetti.

13.03.2015 21:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kenya'ın kuzeydoğusundaki Mandera kenti valisi Ali Roba'nın konvoyuna Eş-Şebab militanlarının düzenlediği saldırı sonucu 3 kişi hayatını kaybetti.

Kenya polis sözcüsü Zipporah Mboroki, AA muhabirine, Vali Ali Roba'nın konvoyuna bugün terör örgütü Eş-Şebab militanlarının roket güdümlü el bombasıyla saldırdığını, valinin saldırıdan yara almadan kurtulduğunu ancak konvoydaki 3 kişinin öldüğünü söyledi.

Mboroki, saldırıda 5 kişinin de yaralandığını belirtti.

Kenya Kızılhaç'ı yaralılardan dört tanesinin Mandera'daki Lafey bölge hastanesine, ağır yaralı bir kişinin de Kenya- Somali sınırında bulunan Elwak bölge hastanesine götürülerek tedavi altına alındıklarını açıkladı.

Mandera valisi Roba'nın konvoyuna ekim ayında da bir saldırı düzenlenmişti. Bölgede 22 Kasım'da Eş-Şebab militanlarının başkent Nairobi'ye giden bir yolcu otobüsüne düzenlediği saldırıda 17'si öğretmen 28 kişi öldürülmüştü.

Kenya polisinin verilerine göre ülkede 2012 ve 2014 yılları arasında düzenlenen terör saldırıları sırasında toplam 312 kişini yaşamını yitirdi, 799 kişi de yaralandı.

Somali'de faaliyet gösteren Eş-Şebab militanları, 2011'de Afrika barış gücünün bir parçası olarak Somali'ye gönderdiği askerlerini geri çekmemesi durumunda Kenya'da da terör saldırıları düzenleyeceği tehdidinde bulunmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kenya'da Şiddet Olayları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement