Kepez'de Çevre Düzenlemesi - Son Dakika
Yerel

Kepez'de Çevre Düzenlemesi

Kepez\'de Çevre Düzenlemesi

Kepez Belediyesi, DSİ Kanalı'nın, Kütükçü Köprüsü ile Varsak Köprüsü arasındaki 3 kilometrelik bölümünün çevre düzenlemesini tamamladı.

13.12.2012 10:16  Güncelleme: 10:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kepez Belediyesi, Devlet Su İşleri (DSİ) Kanalı'nın, Kütükçü Köprüsü ile Varsak Köprüsü arasındaki 3 kilometrelik bölümünün çevre düzenlemesini tamamladı.

Kepez Belediyesi ilçeyi kuzey-güney olarak ikiye ayıran DSİ su kanalının geçtiği Kütükçü Köprüsü ile Varsak Köprüsü arasındaki 3 kilometrelik alanda çevre düzenlemesini tamamladı. Kaldırım, çevre duvarı, ahşap köprüler, aydınlatma ve yeşillendirme çalışmasıyla yıllarca atıl halde duran kanal, Kepez'in sosyal yaşamına kazandırıldı.

6,5 KİLOMETRELİK BÖLÜMÜ GÜZELLEŞTİRİLDİ

Kanalın etrafını güzelleştirme çalışmasının birinci etabı, Genpa Kavşağı ile Kütükçü Köprüsü arasındaki 3,5 kilometrelik bölümde gerçekleştirildi. Çalışmanın ikinci uygulaması ise kanalın Kütükçü Köprüsü ile Varsak Köprüsü arasındaki 3 kilometrelik bölümünde yapıldı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü kontrolünde ihale yöntemiyle yapılan peyzaj ve güzelleştirme çalışması da tamamlandı.

KANAL GÜVENLİ HALE GETİRİLDİ

Çevre düzenlemesi kapsamında ilk olarak, kanalın etrafında görüntü kirliliği oluşturan otlar ve çöpler temizlendi. Daha sonra kanalın her iki tarafına doğal taş görünümlü duvar örüldü. Bu çalışmanın tamamlanmasından sonra da kanalın 3 kilometrelik bölümü çit ile çevrildi. Duvar ve çit çalışmasıyla, araçların ve yayaların kanala düşme tehlikesinin önüne geçilmesi amaçlandı.

Kanalın üzerinde görüntü kirliliği oluşturan demir köprüler de kaldırılarak, yerlerine daha modern ve estetiği olan ahşap köprüler konuldu. Kaldırım çalışmasının da yapıldığı kanalın çevresi geceleri de ışıklandırıldı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kepez'de Çevre Düzenlemesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement