Kepez İlk Kent Parkına Kavuşuyor - Son Dakika
Yerel

Kepez İlk Kent Parkına Kavuşuyor

Kepez İlk Kent Parkına Kavuşuyor

Kepez Belediyesi, Avni Tolunay Mahallesi’ndeki 65 bin 700 metrekarelik Tek Sarnıç Mesire Alanı’nı, kent parkı haline getiriyor.

01.02.2015 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kepez Belediyesi, Avni Tolunay Mahallesi'ndeki 65 bin 700 metrekarelik Tek Sarnıç Mesire Alanı'nı, kent parkı haline getiriyor.

Kepez'in Avni Tolunay mahallesi Hürriyet Caddesi'nde bulunan ve işlevini yitiren Tek Sarnıç Mesire Alanı, revize ediliyor. 65 bin 700 metrekare alan üzerine kurulu olan ve içerisinde küçük bir göletin ve sarnıcın olduğu mesire alanı, ilçenin ilk kent parkı haline getiriliyor. Proje hazırlığı tamamlanan kent parkının inşası önümüzdeki günlerde başlayacak.

MEYDAN VE KÖPRÜ İLE PARK FARK EDİLECEK

Tek Sarnıç Parkı, önemli bir ulaşım yolunun yanında olmasına rağmen, topografik yapısı gereği, 2 farklı kottan oluşan bir arazi üzerinde yer alması nedeniyle fark edilemiyordu. Bu nedenle hazırlanan projede, parkın girişinde fark edilebilirlik ön plana çıkarıldı. Giriş alanının 85 metrekarelik kısmı, Hürriyet Caddesi ile buluşturularak, girişte bin 572 metrekare'lik bir meydan tasarlandı. Meydanın yanında ise 165 metrekare'lik açık kullanım alanı olan 5 adet büfe ile engelli kullanımına da uygun bay ve bayan tuvaletleri yer alacak. Giriş meydanı ile parkın yoğun kullanım alanlarının yer aldığı kot, 75 metre uzunluğunda, 2,5 metre genişliğinde bir ahşap köprü ile birbirine bağlanacak.

PİKNİK, SPOR, ATLA GEZİNTİ

Park meydanında restoran, gölet kenarı ahşap pergoleler ve oturma alanları da bulunacak. Parkın ismini aldığı sarnıç ve çam ağaçlarının koruma altına alınacağı kent parkında, botanik park, biyolojik gölet, biyolojik gözlem adası da oluşturulacak. Parkta ayrıca 12 metrekare'lik aile piknik alanları yer alacak. Kent Parkı'nda oluşturulacak bin 135 metre uzunluğundaki yürüyüş yolu, 615 metre uzunluğundaki bisiklet yolu ve içerisinde, voleybol çizgilerinin de ekleneceği iki adet basketbol sahasıyla, ziyaretçilere doğanın içerisinde spor yapma imkanı sunulacak. Kent parkında, 800 metrekare'lik atla gezinti alanı, açık hava spor aletleri ve çocuk oyun alanı da hizmet verecek. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kepez İlk Kent Parkına Kavuşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement