Keşan'da Yılık İlk Ayçiçeği 2,50 TL'den Satıldı - Son Dakika
Yerel

Keşan'da Yılık İlk Ayçiçeği 2,50 TL'den Satıldı

Keşan\'da Yılık İlk Ayçiçeği 2,50 TL\'den Satıldı

Edirne’nin Keşan ilçesinde yılın ilk ayçiçeği ürünü, 2,50 TL’den satıldı.

11.08.2015 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'nin Keşan ilçesinde yılın ilk ayçiçeği ürünü, 2,50 TL'den satıldı.

2015 yılının ilk ayçiçeği ürünü, Edirne'nin Keşan ilçesinde Keşan Ticaret Borsası'na getirildi. Keşan'a bağlı Altıntaş köyünde çiftçilik yapan İshak Aksu'nun getirdiği 700 kilo ayçiçeği, ihale ile satıldı. İhaleye, Keşan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yörük, Keşan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şen, TMO Keşan Keşan Ajans Amiri Ali Gücüyeter ile çiftçiler ve zahireciler katıldı.

Altıntaş köyünde hasat edilen 700 kilo ayçiçeğinde yapılan tahlil sonucunda rutubetin 4,60, Hektolitre'nin 35,90 ve yağ oranının da 36,50 olduğu açıklandı. Daha sonra açık arttırmaya çıkartılan sezonun ilk ayçiçeği, Keşan Ticaret Borsası üyesi Günerler İth. İhr. San Tic. LTD Şti. tarafından 2,50 TL sembolik fiyatla satın alındı.

Keşan Ticaret Borsası Başkanı Yusuf Yörük, ilk ayçiçeğinin güzel bir fiyata satıldığını belirterek, tüm ayçiçeği üreticilerine yeni hasat sezonunun hayırlı olmasını diledi. Ayçiçeği üreticisi İshak Aksu'ya Keşan Ticaret Borsası tarafından 50 TL'lik mazot, Keşan Ziraat Odası tarafından da 1 tane küçük altın hediye edildi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Keşan'da Yılık İlk Ayçiçeği 2,50 TL'den Satıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement