Keşan'daki Hava Kirliliği - Son Dakika
Yerel

Keşan'daki Hava Kirliliği

Keşan\'daki Hava Kirliliği

Belediye Başkan Yardımcısı Aktan: "Hava kirliliğinin asıl nedeni, kömür değil yakma tekniklerine ve kurallara uyulmamasıdır"

27.09.2014 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, "Keşan'daki hava kirliliğinin asıl nedeni, kömür değil yakma tekniklerine ve kurallara uyulmamasıdır" dedi.

Aktan, Keşan Belediyesi ile Makine Mühendisleri Odası Keşan Temsilciliği işbirliğinde ilçedeki bir düğün salonunda düzenlenen toplantıda, son günlerdeki gündemin hava kirliliği olduğunu söyledi.

Mevcut kazan yakma sisteminin kurallara uygun yapılmasını isteyen Aktan, şunları kaydetti:

"Hava kirliliğinin asıl nedeni, kömür değil yakma tekniklerine ve kurallara uyulmamasıdır. Keşan'da çevre il ve ilçelere göre daha kaliteli kömür var. Keşan'daki hava kirliliği herkesi etkiliyor. Çok ciddi risk altındayız. Daha önce yapılan denetim uygulamalarını bu yıl çok daha fazla artıracağız. Bu bir baskı değildir. Keşan'ın daha yaşanılabilir bir hale gelmesi için bu yapılmak zorunda. İlçemizde bin 500'e yakın yakın kalorifer kazanı var. Ama katılım ve duyarlılık az. Hepimizin konuya duyarlılık göstermesi gerekiyor. Duyarlılık olmadığı takdirde Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüz yasal yaptırımları harfiyen yerine getirecek. Belediye olarak kimsenin maddi olarak canının yanmasını istemeyiz. Herkesin çalışma hakkı olduğu gibi sağlıklı şekilde yaşama hakkı da var."

Aktan, kaloriferlerde yakılan kömüre yüzde 4 oranında kireç eklendiği takdirde kükürdioksit oranının azaldığını belirtti.

Toplantıya, Makine Mühendisleri Odası Keşan Temsilcisi Tanju Şapçı, Keşan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Arzu Sezer, apartman yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Keşan'daki Hava Kirliliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement