Kesk'ten Bordro Yakma Eylemi - Son Dakika
Güncel

Kesk'ten Bordro Yakma Eylemi

Sendika üyesi bir grup, toplu sözleşmedeki zam oranlarına tepki için Başbakanlık önünde maaş bordrolarını yaktı.

14.04.2014 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KESK üyesi bir grup, toplu sözleşmedeki zam oranlarına tepki için Başbakanlık önünde maaş bordrolarını yaktı.

Güvenpark'ta toplanan KESK üyeleri Başbakanlık'a yürüdü. Başbakanlık önünde grup adına basın açıklamasını okuyan KESK Dönem Sözcüsü İsmet Meydan, maaş bordrolarının yoksulluğun ve sömürünün belgesi olduğunu ileri sürerek, yoksulluğa ve sömürüye meydan okumak için maaş bordrolarını yakacaklarını söyledi.

Toplu sözleşmenin kamu emekçilerinin iradesi yok sayılarak iktidarın beklentisine uygun biçimde imzalandığı iddiasında bulunan Meydan, şöyle konuştu:

"İktidarın emekçileri içine sürüklediği mevcut kara tablo, emekçilerin nasıl kandırılmaya çalışıldığını açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Yıllık resmi enflasyon mart ayı itibariyle yüzde 7,70'e ulaşmış, halkın gerçek enflasyonu ise yüzde 20'yi aşmış durumdadır. 2014 yılında enflasyonun çift haneli rakamlara ulaşmasına kesin gözüyle bakılırken, maaşlara yapılan 123 liralık artış daha üç aylık enflasyon rakamlarıyla birlikte buharlaşmıştır."

Basın açıklamasının ardından KESK üyeleri, toplu sözleşmedeki zam oranlarına tepki için maaş bordrolarını yaktı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kesk'ten Bordro Yakma Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement