Kilimli Belediye Meclisi Kasım Ayı İkinci Toplantısı Gerçekleşti - Son Dakika
Yerel

Kilimli Belediye Meclisi Kasım Ayı İkinci Toplantısı Gerçekleşti

Kilimli Belediye Meclisi Kasım Ayı İkinci Toplantısı Gerçekleşti

2013 yılı yatırım planları için toplanan Kilimli Belediyesi Başkanı Seçkin Özdemir, 3.5 yıldır zam yapmadıklarını, yeni yılda da zam yapmayacaklarını ifade etti.

20.11.2012 19:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2013 yılı yatırım planları için toplanan Kilimli Belediyesi Başkanı Seçkin Özdemir, 3.5 yıldır zam yapmadıklarını, yeni yılda da zam yapmayacaklarını ifade etti.

Kilimli Belediye Meclisi Kasım ayı ikinci birleşimi, Kilimli Belediyesi Sosyal tesislerinde gerçekleştirildi. Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir'in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 2013 yılı plan ve bütçe komisyonunun raporları görüşüldü. Meclis toplantısında konuşan Başkan Özdemir, 3.5 yıldır suya ve belediye dükkanları için kira gelirine zam yapmadıklarını yeni yılda da zammın olmayacağını ifade etti. Kira ve su gelirlerini ödemeyenler için yeni yılla birlikte hukuki işlemlerin başlatılacağı konusunda uyaran Özdemir, "Biz bu senede her sene olduğu gibi yine aynı şekilde devam ediyoruz. Örneğin her hangi bir şekilde suya da zam yapılmadı. ve bunun haricinde de bizim yatırımlarımız şu anda çoğunlukta. Ödemelerimizi de ona göre yapacak şekilde yatırımlarımızı da ona göre ayarlamak için plan ve bütçe komisyonumuz gerekli düzenlemeleri yaptı. Tabii bu arada Kilimli Belediyesi gerçekten büyük bir belediye. Biz suya, kiraya yapmamamıza rağmen hala çok miktarda borcu olan vatandaşlarımız var. Özellikle 3.5 senedir kira komisyonları kurarak esnafımızın, vatandaşlarımızın, kiracımızın ödeyebileceği safhaya getirmeye çalıştık. Ama buna rağmken tüm iyi niyetli girişimlerimize rağmen kiralarda, indirime gitmemize rağmen hala yaklaşık yarıya yakın bir grup kiralarını ödememekte ısrar etmektedirler. Onun için tabii bizde gelirimizi sağlamak zorundayız. Nasıl ki Kilimli belediyesi en ufak bir ödeme yapamadığı zaman bir hacizle karşılaşıyorsa, bizim de gereğini yapmamız gerekiyor. Çünkü, biz bu zamana kadar uyarı üstüne uyarı yaptık. Telefonla aradık, gerekli girişimleri yaptık ama ısrarla ödemeyenler var, bunu alışkanlık haline getiren insanlar var. Atıyorum 500 TL kirası varsa 100 TL bile ödese bile razıyız. Borç baki kalmak kaydıyla iyi niyet çerçevesinde tolere etmeye çalışıyoruz. Ama buna rağmen yinede 100 lire bile vermeyen kişiler, aradan geçmiş 3, 3.5 sene hiç kımıldatmamış ve bizde gerekli artık bundan sonra yasal statüyü uygulamak zorundayız. Bunu da üzülerek bildirmek zorundayım. Yani burada biz herkesin hakkını koruyoruz. Kiracılarımız hasbel kader burada ticaret yapıyorlar, Kilimli Belediyesi'nin kiracıları ama bedavacı konuma düşmemeleri lazım. Onun için de ödeyen insanların onlardan ne farkı olması lazım. Yani ödeyen insanların ya da ne kabahati var ki ödüyorlar o zaman yani. Bunlar da bedava kalsınlar. Bunun için yasal yaptırımlar için gerekli icra takibatına başladık. ve bu saatten sonra da zaten bu haberi de ilgililere duyuruyorum. Lütfen herkes belediyeye ait olan kira borçlarını, su borçlarını ödesin. Bunlar zaten yasal sorumluluk. Vatandaşlık sorumlulukları. Çok bir şey istemiyoruz. Hiçbir şeye de zam yapmıyoruz görüldüğü üzere. Ne ulaşımda, ne de suda ve ne de kiralarda. Her şey aynı şekilde devam etmektedir. Bunu da dediğim gibi vatandaşlarımın, özellikle de kiracılarımızın daha ihtimam göstermelerini rica ediyorum" dedi.

Belediyenin 2013 yılında yapacağı yatırımlar, fen işleri kaleminden makine ikmal, garajına kadar, tüm harcamalar ile gelir ayrım ve aktarımları hazırlanırken, komisyon raporu meclise sunuldu. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kilimli Belediye Meclisi Kasım Ayı İkinci Toplantısı Gerçekleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement