"KİMSESİ Siz" Olun Bir Çocuğun Hayatını Değiştirin - Son Dakika
Güncel

"KİMSESİ Siz" Olun Bir Çocuğun Hayatını Değiştirin

İstanbul Koruyucu Aile Derneği, 20 Kasım "Dünya Çocuk Hakları Günü"ne özel halkı bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak için "Kimsesi Sizsiniz" sloganıyla bir kampanya başlattı.

17.11.2014 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hayata geçirdikleri kampanya ile koruyucu ailelik hakkında bilinç ve farkındalık yaratmayı amaçladıklarını belirten İstanbul Koruyucu Aile Derneği Başkanı Neşe Gökalp; "Kimsesi Sizsiniz" kampanyası ile ilgili birtakım etkinlikler yapacağız. Bu etkinliklerle geniş kitlelere ulaşarak bilinçli ve nitelikli koruyucu aile sayısını artırmayı hedefliyoruz" dedi.

Çocukların sevgi dolu bir ailede büyümesi gerektiğini vurgulamak ve koruyucu aile modeli hakkında ulusal çapta bir farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikler; 20- 21- 22 Kasım 2014 tarihleri arasında Akasya AVM, 20-21-22-23 Kasım 2014 tarihleri arasında ise Maltepe Park AVM'de gerçekleşecek. Tüm gün sürecek olan etkinliklerde İstanbul Koruyucu Aile Derneği yetkilileri, ailelere koruyucu aile kavramının detaylarını paylaşırken, çocuklara haklarından bazılarını öğretecek eğlenceli atölye çalışmaları yapılacak.

Şu an devlet korumasında olup kurum bakımında kalan yaklaşık 12.000 çocuk mevcut olup, yaklaşık 3800 çocuğun koruyucu ailelerin yanında bakım altında olduğunu söyleyen İstanbul Koruyucu Aile Derneği Başkanı Neşe Gökalp ; "Koruyucu aile bakım ve hizmet modeli toplumun geniş kesimleri tarafından tam olarak bilinmiyor. Çalışmalarımız ile aile temelli bakım sistemlerinden olan koruyucu aile sisteminin ülkemizde hak ettiği yere ulaşması için çabalıyor, toplumumuzu koruyucu aile konusunda duyarlılığa davet ediyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'KİMSESİ Siz' Olun Bir Çocuğun Hayatını Değiştirin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement