Son dakika Kobani haberleri, Kobani son dakika, son dakika Kobani

Son Dakika Kobani Haberleri

  • PKK'lı terörist, örgütün kara propagandasını anlattı
    14 Mar PKK'lı terörist, örgütün kara propagandasını anlattı

    Adana'da terör örgütü PKK soruşturması kapsamında tutuklanan ve etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak için itiraflarda bulunan sanık, terör örgütünün Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) karşı kara propagandasını ve Diyarbakır annelerinin 'evlat nöbeti'nden rahatsızlığını anlattı. Sanık, örgüte katıldığı süreçte aldığı eğitimleri ve örgütün eylem birimlerine verilen talimatları da açıkladı.

  • DEM Parti'nin Ankara adayı Gültan Kışanak ve Öztürk Türkdoğan oldu
    17 Şub DEM Parti'nin Ankara adayı Gültan Kışanak ve Öztürk Türkdoğan oldu

    DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, partinin Ankara Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adaylarının Gültan Kışanak ve Öztürk Türkdoğan olduğunu açıkladı.

  • DBP Parti Meclis üyesi tutuklandı
    16 Şub DBP Parti Meclis üyesi tutuklandı

    Adıyaman'da 2023 yılındaki milletvekilliği seçimlerinde Yeşilsol Parti'den milletvekili adayı olan ve şu an DBP Parti Meclisi üyesi olan İzzet K., 'Terör örgütü üyesi olmak' suçundan tutuklandı. Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığının PKK silahlı terör örgütüne yönelik yürüttüğü soruşturmalar çerçevesinde Demokratik Bölgeler Partisi Parti Meclisi üyesi İzzet K'nın evine operasyon düzenlenmiş ve İzzet K., gözaltına alınmıştı.

  • DBP Parti Meclisi Üyesi İzzet K., 'Terör Örgütü Üyesi Olmak' Suçundan Tutuklandı
    16 Şub DBP Parti Meclisi Üyesi İzzet K., 'Terör Örgütü Üyesi Olmak' Suçundan Tutuklandı

    Adıyaman'da 2023 yılındaki milletvekilliği seçimlerinde Yeşilsol Parti'den milletvekili adayı olan ve şu an DBP Parti Meclisi üyesi olan İzzet K., 'Terör örgütü üyesi olmak' suçundan tutuklandı. Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığının PKK silahlı terör örgütüne yönelik yürüttüğü soruşturmalar çerçevesinde İzzet K'nın evine operasyon düzenlenmiş ve gözaltına alınmıştı. İfadesi alındıktan sonra Adıyaman Adliyesine sevk edilen İzzet K., tutuklandı.

  • BBP, Seçim Beyannamesini Açıklayacak
    31 Oca BBP, Seçim Beyannamesini Açıklayacak

    Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 11 Şubat'ta seçim beyannamesini açıklayacaklarını belirterek, bütün adaylarını ilan ederek seçim startını vereceklerini söyledi. Destici, terörle mücadelenin devam ettiğini ve Anayasa Mahkemesi'nin kararlarının Türkiye'nin karışmasına zemin hazırladığını ifade etti. Ayrıca, BBP'nin 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi için daha fazla aday göstereceğini ve seçim çalışmalarına başladıklarını belirtti.

  • DEAŞ'ın yabancı istihbarat elemanı Mersin'de yakalandı
    20 Oca DEAŞ'ın yabancı istihbarat elemanı Mersin'de yakalandı

    Mersin'de yapılan istihbari çalışmada, kaçak yollarla Türkiye'ye gelen ve eylem hazırlığında olduğu tespit edilen DEAŞ'ın yabancı uyruklu istihbarat elemanı Baker Alomar, operasyonla yakalandı. Alomar'ın Türkiye'ye kaçak yollarla geldiği ve misilleme amacıyla eylem yapabileceği belirlendi. Şüpheli, Anamur ilçesinde düzenlenen operasyonla gözaltına alındı ve tutuklandı.

  • Eylem hazırlığındaki DEAŞ'ın istihbarat elamanı Mersin'de yakalandı
    20 Oca Eylem hazırlığındaki DEAŞ'ın istihbarat elamanı Mersin'de yakalandı

    Mersin'de polisin yaptığı çalışmada kaçak yollarla Türkiye'ye gelen eylem hazırlığında olduğu değerlendirilen DEAŞ'ın yabancı uyruklu istihbarat elemanı yakalanıp, tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen koordineli çalışmada, Suriye'de DEAŞ içerisinde istihbarat elemanı olarak faaliyet yürüten Baker Alomar'ın kaçak yollarla Türkiye'ye geldiği tespit edildi. Mersin'in Anamur ilçesinde bulunan şüphelinin misilleme amacıyla eylem yapabileceği bilgisi üzerine polis operasyon düzenledi ve şüpheli yakalanarak tutuklandı.

  • Bakan Tunç: Çocuk psikolojisine uygun yargılama süreci, maddi gerçeğin ortaya çıkarılması için önemli (2)
    19 Oca Bakan Tunç: Çocuk psikolojisine uygun yargılama süreci, maddi gerçeğin ortaya çıkarılması için önemli (2)

    'HAKİM VE SAVCI OLMANIN YOLU 3 YIL YARDIMCILIKTAN GEÇECEK'Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bursa Çocuk Adalet Merkezi'nin açılışını gerçekleştirmek üzere geldiği Bursa'da, valilik ve büyükşehir belediyesi ziyaretinin ardından Ulu Camii'nde cuma namazını kıldı.

  • Kobani olayları davası devam ediyor
    15 Oca Kobani olayları davası devam ediyor

    6-8 Ekim 2014'te düzenlenen eylemler çerçevesinde eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında olduğu 108 sanığın yargılanmasına devam edildi. Tutuklu sanık Sebahat Tuncel'in katıldığı duruşmada, Gültan Kışanak ve Selahattin Demirtaş SEGBİS ile katıldı. Kışanak'ın avukatı, müvekkilinin suçlamaların delillerle desteklenmediğini ve kanunsuz bir şekilde cezaevinde tutulduğunu savundu.

  • Kobani olayları davasında Gültan Kışanak'ın reddi hakim talebi reddedildi
    15 Oca Kobani olayları davasında Gültan Kışanak'ın reddi hakim talebi reddedildi

    Kobani olayları davasında eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında olduğu 108 sanığın yargılanmasına devam edildi. Tutuklu yargılanan Gültan Kışanak'ın mahkeme heyetine yönelik reddi hakim talebi reddedildi.

  • TSK, PKK-YPG terör hedeflerini vurdu
    14 Oca TSK, PKK-YPG terör hedeflerini vurdu

    PKK-YPG terör örgütünün kontrolündeki Suriye'nin Ayn El Arap (Kobani) bölgesinden Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine gerçekleştirilen saldırıya karşılık veren Türk Silahlı Kuvvetleri, birçok terör hedefini vurdu. Türk topçuları, saldırının gerçekleştirildiği Ayn El Arap (Kobani) bölgesindeki terör hedeflerini ateş altına aldı. Saldırının gerçekleştiği bölgede yapılan incelemede, düşen cismin bir insansız hava aracı olabileceği belirtildi.

  • PKK-YPG Kontrolündeki Suriye'den Şanlıurfa'ya Havan Mermisi Atıldı
    14 Oca PKK-YPG Kontrolündeki Suriye'den Şanlıurfa'ya Havan Mermisi Atıldı

    PKK-YPG terör örgütünün kontrolündeki Suriye'nin Ayn El Arap (Kobani) bölgesinden Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine havan mermisi atıldı. Havan mermisi yol kenarına isabet etti. Saldırıda yaralanan olmazken güvenlik güçleri bölgeyi inceledi ve soruşturma başlatıldı.

  • DBP İl Eş başkanı ile 2 kişi tutuklandı
    11 Oca DBP İl Eş başkanı ile 2 kişi tutuklandı

    Adıyaman'da PKK/KCK Silahlı Terör Örgütü'ne yönelik yürütülen operasyonlar kapsamında gözaltına alınan DBP İl eş başkanı, Mebya-Der İl Temsilcisi ve eski BDP İl Eş Başkanı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

  • Adıyaman'da PKK/KCK operasyonunda 3 zanlı tutuklandı
    11 Oca Adıyaman'da PKK/KCK operasyonunda 3 zanlı tutuklandı

    Adıyaman'da yapılan operasyonda terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik faaliyetlerde bulunduğu iddia edilen 3 zanlı tutuklandı. Operasyon kapsamında Demokratik Bölgeler Partisi Adıyaman İl Başkanı A.A. ve geçmişte Barış ve Demokrasi Partisi Adıyaman İl Eş Başkanı olarak görev yapmış B.P. ile M.E. gözaltına alındı. Zanlılar, terörist cenaze törenleri, Öcalan'a özgürlük yürüyüşleri, açlık grevleri ve Kobani olaylarını desteklemek gibi eylemleri organize etmekle suçlanıyor.

  • Adıyaman'da terör operasyonu: BDP İl Eş başkanı ve 2 kişi adliyeye sevk edildi
    11 Oca Adıyaman'da terör operasyonu: BDP İl Eş başkanı ve 2 kişi adliyeye sevk edildi

    Adıyaman'da PKK/KCK Silahlı Terör Örgütü'ne yönelik yürütülen operasyonlar kapsamında gözaltına alınan BDP İl Eş Başkanı, Mebya-Der İl Temsilcisi ve BDP Eski Eş Başkanı adliyeye sevk edildi. Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından PKK/KCK Silahlı Terör Örgütüne yönelik soruşturmalar genişleyerek devam ediyor.

  • MİT, PKK/YPG'nin sözde Aynularab sorumlusunu etkisiz hale getirdi
    24 Ara MİT, PKK/YPG'nin sözde Aynularab sorumlusunu etkisiz hale getirdi

    Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/YPG'nin sözde Aynularab sorumlusu 'Bahoz Afrin' kod adlı teröristi etkisiz hale getirdi. Teröristin geçmişte Suriye sınırındaki güvenlik güçlerine yönelik eylemleri organize ettiği tespit edildi.

  • TBMM Genel Kurulunda 2024 yılı bütçesinin maddeleri görüşülüyor
    23 Ara TBMM Genel Kurulunda 2024 yılı bütçesinin maddeleri görüşülüyor

    TBMM Genel Kurulunda, Meclis Başkanvekili Celal Adan ve siyasi partilerin grup başkanvekilleri, Pençe-Kilit Harekatı Bölgesi'nde şehit olan askerler için taziyelerini dile getirdi.

  • GRAFİKLİ / MİT operasyonları, terör örgütü PKK'nın sözde sorumlularını hedef aldı
    18 Ara GRAFİKLİ / MİT operasyonları, terör örgütü PKK'nın sözde sorumlularını hedef aldı

    Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) son dönemde terör örgütü PKK'nın sözde üst düzey kadrosuna yönelik nokta operasyonları, örgüte büyük darbe vurdu.

  • Dem Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan: 'Siyasi Etkimizin Olup Olmadığını Bu Seçimde Herkese Göstereceğiz'
    17 Ara Dem Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan: "Siyasi Etkimizin Olup Olmadığını Bu Seçimde Herkese Göstereceğiz"

    Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırkan, partisinin İzmir 3. Olağan Kongresi’nde; yerel seçimlere ilişkin “Özgürlükçü, çevreyi ranta açmayan, Kürt sorununun demokratik çözümünü savunan, evrensel insan haklarına inanan, demokratik bir hukuk düzeni, ilkelerine uyan ve bu ilkelere uygun olan bütün siyasi partilerle, toplumsal kesimlerle de bir iş birliğine, güç birliğine açık olduğumuzu burada belirtmek istiyoruz. Siyasi bir etkimizin olup olmadığını bu seçimde herkese göstereceğiz. Bizi yok sayan, bizi dikkate almayan, bizi yancı gören, her seçimde kendisine mecbur gören anlayışın ikisine de bu seçimlerde ders vereceğiz” dedi.

  • TBMM'de Bütçe Görüşmeleri... Tuncer Bakırhan: 'Sizin Dilinizde Haklar Suç, Barış Hakaret, Adalet İse Cezaevi Demek Oldukça Hiçbir Soruna Çözüm...
    11 Ara TBMM'de Bütçe Görüşmeleri... Tuncer Bakırhan: "Sizin Dilinizde Haklar Suç, Barış Hakaret, Adalet İse Cezaevi Demek Oldukça Hiçbir Soruna Çözüm...

    HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, bütçe görüşmelerinde AKP hükümetini eleştirdi. Bakırhan, "Sizin dilinizde haklar suç, barış hakaret, adalet ise cezaevi demek oldukça hiçbir soruna çözüm üretemezsiniz, ama bilin ki bu ülkede toprak bile ölümden, zulümden adaletsizlikten yoruldu. Bu sebeple gelin artık Kürt sorunundan, kutuplaşmadan ve düşmanlaştıran siyasetten nemalanlara bu fırsatı artık vermeyelim. İnanın bu sorunun çözümü başka yerlerde değildir; Kürt sorunu Ankara'da çözülür, Diyarbakır'da çözülür yeter ki samimiyetle güçlü bir irade ortaya koyalım. Bu bir tarihe geçme veya tarih olma seçimidir" dedi.

  • Suruç davasında firari sanıkların bulunduğu yerler belgelendi
    06 Ara Suruç davasında firari sanıkların bulunduğu yerler belgelendi

    Suruç Aileleri Platformu adına konuşan avukat Sezin Uçar, Suruç saldırısıyla ilgili davada firari sanıklardan birinin Şam, diğerinin İdlib'de olduğuna dair belgelerin mevcut olduğunu söyledi. Uçar, gerçek sanıkların getirilmediği sürece bir sonuca varılamayacağını belirtti.

  • PKK/YPG Suriye/Ayn El Arab sorumlusu etkisiz hale getirildi
    27 Kas PKK/YPG Suriye/Ayn El Arab sorumlusu etkisiz hale getirildi

    MİT tarafından gerçekleştirilen operasyonla, PKK/YPG Suriye/Ayn El Arab sorumlusu Karker Andok kod Mutlu Kacar etkisiz hale getirildi. Kacar, harekat bölgelerinde görev yapan güvenlik güçlerimize yönelik eylem talimatları veriyordu.

  • İstanbul Kongresinde Konuşan Hedep Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları'ndan Yerel Seçim Mesajı: 'Bizi Görmezden Gelmelerine de Kayyum Atamalarına da...
    12 Kas İstanbul Kongresinde Konuşan Hedep Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları'ndan Yerel Seçim Mesajı: "Bizi Görmezden Gelmelerine de Kayyum Atamalarına da...

    Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) İstanbul 2. Olağanüstü Kongresi'nde konuşan HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları "HEDEP bu seçimlerde kazanmaya odaklanacak. Biz bu ülkede 3. büyük siyasi partiyiz, hiç kimsenin bizi görmezden gelmesine, hiç kimsenin bize kayyum atamasına, hiç kimsenin bizim siyasetimize zincir vurmasına izin vermedik, bu yerel seçimlerde de buna asla izin vermeyeceğiz" diye konuştu. Hatimoğulları, Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin kararını tanımadıklarını belirterek, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın derhal serbest bırakılmasını da talep etti.

  • HEDEP Sözcüsü Ayşegül Doğan: Hüda Kaya, 28 Şubat günlerini değiştireceği iddiasıyla iktidar yoluna çıkanlar tarafından tekrar hapsedildi
    03 Kas HEDEP Sözcüsü Ayşegül Doğan: Hüda Kaya, 28 Şubat günlerini değiştireceği iddiasıyla iktidar yoluna çıkanlar tarafından tekrar hapsedildi

    Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Sözcüsü Ayşegül Doğan, HDP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Hüda Kaya'nın tutuklanmasını eleştirdi ve gazetecilere yönelik baskıların sansür olduğunu belirtti. Doğan, Türkiye'nin demokratikleşmesinin Kürt sorununun çözümüne bağlı olduğunu vurguladı ve gazetecilerin dayanışmasının önemine dikkat çekti.

  • Sezai Temelli'den Hüda Kaya ve Tolga Şardan'ın Tutuklanmasına Tepki: 'Dünyada Tutuklu Gazeteciler Sıralamasında 2'inci Ülkeyiz'
    02 Kas Sezai Temelli'den Hüda Kaya ve Tolga Şardan'ın Tutuklanmasına Tepki: "Dünyada Tutuklu Gazeteciler Sıralamasında 2'inci Ülkeyiz"

    HEDEP Muş Milletvekili Sezai Temelli, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 2024 bütçe teklifi görüşmelerinde, eski HDP Milletvekili Hüda Kaya ile gazeteci Tolga Şardan’ın tutuklanmasına tepki gösterdi. Temelli, “Şu anda dünyada tutuklu gazeteciler sıralamasında 2'nci ülkeyiz; 1'inci ülke Çin, 2'nci ülke Türkiye” dedi.

  • HEDEP, Abdullah Öcalan'ın tecrit edildiğini belirterek Adalet Bakanlığı'na toplu başvuru yapacak
    02 Kas HEDEP, Abdullah Öcalan'ın tecrit edildiğini belirterek Adalet Bakanlığı'na toplu başvuru yapacak

    HEDEP Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş, Hakkı Saruhan Oluç ve milletvekilleri, silahlı terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'a tecrit uygulandığını belirterek, kendisiyle görüşmek için Adalet Bakanlığı'na topluca başvuracaklarını açıkladı.

  • Gergerlioğlu, tutuklamaları doğru bulmuyor
    02 Kas Gergerlioğlu, tutuklamaları doğru bulmuyor

    HEDEP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, eski HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya ile gazeteci Tolga Şardan'ın tutuklanmasını doğru bulmadıklarını söyledi. Gergerlioğlu, Kaya'nın tutuklanmasının boş gerekçelerle yapıldığını ve ifade vermek için başvurusunun kabul edilmediğini belirtti. Şardan'ın ise yalanlama gelmeyen bir haberden dolayı tutuklandığını ve tutuksuz yargılanabilecekken bilerek tutuklu bir şekilde yargılandığını ifade etti.

  • Eski HDP Milletvekili Hüda Kaya, havalimanında böyle yakalandı
    01 Kas Eski HDP Milletvekili Hüda Kaya, havalimanında böyle yakalandı

    Eski HDP Milletvekili Hüda Kaya, İstanbul Havalimanı'ndan Hamburg'a gitmek üzereyken gözaltına alındı. Kaya, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında hakkında çıkarılan yakalama emriyle havalimanında yakalandı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • HDP Milletvekili Hüda Kaya Kobani olaylarıyla ilgili tutuklandı
    01 Kas HDP Milletvekili Hüda Kaya Kobani olaylarıyla ilgili tutuklandı

    Kobani olaylarına yönelik yargılanan 108 sanığın arasında yer alan HDP 27. Dönem Milletvekili Hüda Kaya, İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alındıktan sonra Ankara Adliyesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi ve 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozma' suçundan tutuklandı.

  • HDP Milletvekili Hüda Kaya, Kobani olayları davası kapsamında gözaltına alındı
    01 Kas HDP Milletvekili Hüda Kaya, Kobani olayları davası kapsamında gözaltına alındı

    KOBANİ olaylarına yönelik 108 sanığın yargılandığı dava kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan Halkların Demokratik Partisi (HDP) 27'nci Dönem Milletvekili Hüda Kaya, yurt dışına çıkmak isterken İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca; 6-7-8 Ekim 2014 tarihlerinde yaşanan 'Kobani' olaylarında sokağa çıkma çağrısı yapan şüphelilere yönelik soruşturma sonunda 108 sanık hakkında mahkemece dava açıldı. PKK/KCK silahlı terör örgütüne müzahir kitle tarafından silahlı, el yapımı patlayıcı, molotoflu, havai fişekli, taşlı ve sopalı saldırılar sonucunda, ölüm ve şiddet olaylarının yaşanmasına neden oldukları iddia edilen sanıkların yargılandığı Ankara 22'nci Ağır Ceza Mahkemesince, olayların yaşandığı tarihte HDP MYK üyesi olan, 27'nci dönem milletvekili Hüda Kaya, hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Yargılanan 108 sanıkla birlikte, şiddet olaylarının başlatılması ve devam ettirilmesi yönünde hareket ettiğine dair deliller elde edilen ve hakkında 'Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma' suçundan yakalama emri bulunan Kaya, İstanbul Havalimanı'nda yurt dışına çıkış yapmak isterken gözaltına alındı. Hüda Kaya, Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilirken, sorgu işlemleri sürüyor.

  • Eski HDP'li vekil Hüda Kaya, tutuklandı
    01 Kas Eski HDP'li vekil Hüda Kaya, tutuklandı

    Eski HDP Milletvekili Hüda Kaya, Kobani olaylarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alındı. Kaya sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

  • Eski HDP Milletvekili Hüda Kaya, Kobani eylemleri soruşturması kapsamında gözaltına alındı
    01 Kas Eski HDP Milletvekili Hüda Kaya, Kobani eylemleri soruşturması kapsamında gözaltına alındı

    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Hüda Kaya, Kobani bahanesiyle düzenlenen eylemlere ilişkin tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi.

  • TBMM Genel Kurulu'nda CHP, Yeşil Sol Parti ve İYİ Parti'nin grup önerileri kabul edilmedi
    19 Eki TBMM Genel Kurulu'nda CHP, Yeşil Sol Parti ve İYİ Parti'nin grup önerileri kabul edilmedi

    TBMM Genel Kurulu'nda CHP, Yeşil Sol Parti ve İYİ Parti'nin gündeme ilişkin grup önerileri kabul edilmedi.

  • TBMM Genel Kurulu'nda gergin oturum
    19 Eki TBMM Genel Kurulu'nda gergin oturum

    TBMM Genel Kurulu'nun, bugünkü birleşiminin oturumlarında, AK Parti, CHP ve YSP arasında sık sık tartışma çıktı.

  • Yeşil Sol Parti'nin Kobani Davasındaki Hukuksuzlukların Araştırılması Önerisi, TBMM Genel Kurulu'nda AKP ve MHP'li Milletvekillerinin Oylarıyla...
    19 Eki Yeşil Sol Parti'nin Kobani Davasındaki Hukuksuzlukların Araştırılması Önerisi, TBMM Genel Kurulu'nda AKP ve MHP'li Milletvekillerinin Oylarıyla...

    Yeşil Sol Parti'nin Kobani davasıyla ilgili araştırma önergesinin TBMM Genel Kurulu’nda bugün görüşülmesine ilişkin grup önerisi, AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Yeşil Sol Parti Şırnak Milletvekili Nevroz Uysal Aslan, "Eğer araştırılsaydı bu dava açılamayacak, bu kumpas devam edemeyecekti. Yargının rüşvet tarifesine göre işlediği yerde bağımsız ve tarafsız bir yargı yapıldığını kim söyleyebilir? Talimatla kurulan mahkemeyle özel seçilmiş yargıç ve savcısıyla her safhası hukuk dışı usullerle yürütülen bir mahkemenin tarafsız ve bağımsız olduğuna bizi kim inandırabilir" dedi.

  • Yeşil Sol Parti, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) olarak yeniden adlandırıldı
    15 Eki Yeşil Sol Parti, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) olarak yeniden adlandırıldı

    Yeşil Sol Parti'nin 4'üncü Olağan Kongresi'nde partinin yeni ismi Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) olarak belirlendi. Kongrede ayrıca yeni eş genel başkanlar da seçildi.

  • DİSK/Nakliyat-İş Sendikası İsrail'i Protesto Etti
    12 Eki DİSK/Nakliyat-İş Sendikası İsrail'i Protesto Etti

    DİSK/Nakliyat-İş Sendikası üyeleri, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde İsrail'i protesto etti. Sendika Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, İsrail'in Filistin'de yaptığı zulmü ve ABD'nin desteğini kınadı. Küçükosmanoğlu, dünya halklarını emperyalizme karşı dayanışmaya çağırdı.

  • RTÜK'ün yeni üyeleri seçildi
    10 Eki RTÜK'ün yeni üyeleri seçildi

    TBMM Genel Kurulu'nda yapılan seçimler sonucunda CHP kontenjanından İlhan Taşcı, AKP kontenjanından Ebubekir Şahin ve YSP kontenjanından Necdet İpekyüz RTÜK üyesi olarak seçildi.

  • Bingöl'de Yasin Börü ve Arkadaşları Anıldı
    08 Eki Bingöl'de Yasin Börü ve Arkadaşları Anıldı

    BİNGÖL'de, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) tarafından, Diyarbakır'da 6-8 Ekim 2014'te yaşanan ve 'Kobani olayları' olarak bilinen terör eylemlerinde öldürülen Yasin Börü ve arkadaşları için, anma programı düzenlendi.

  • BAKAN YERLİKAYA: KAHRAMANLAR OPERASYONLARI KAPSAMINDA 6 ŞÜPHELİ BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ YAKALANDI
    07 Eki BAKAN YERLİKAYA: KAHRAMANLAR OPERASYONLARI KAPSAMINDA 6 ŞÜPHELİ BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ YAKALANDI

    Bakan Yerlikaya: Kahramanlar operasyonları kapsamında Van'da eylem hazırlığı içinde olan 6 şüpheli bölücü terör örgütü üyesi yakalandı.

  • İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ''Kahramanlar operasyonları' kapsamında Van'da eylem hazırlığı içinde olan 6 şüpheli bölücü terör örgütü üyesi...
    07 Eki İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "'Kahramanlar operasyonları' kapsamında Van'da eylem hazırlığı içinde olan 6 şüpheli bölücü terör örgütü üyesi...

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "'Kahramanlar operasyonları' kapsamında Van'da eylem hazırlığı içinde olan 6 şüpheli bölücü terör örgütü üyesi yakalandı.

  • Jandarmadan PKK/KCK'ya yönelik eş zamanlı operasyon
    07 Eki Jandarmadan PKK/KCK'ya yönelik eş zamanlı operasyon

    Erzurum İl Jandarma Komutanlığı, 06-07 Ekim Kobani olaylarının yıldönümü dolayısıyla eylem ve etkinliklere katılabileceği değerlendirilen şahıslara yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi. Sosyal medya üzerinden PKK/KCK silahlı terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen 5 şüpheli, Erzurum merkez ve ilçelerinde yapılan operasyon sonucunda yakalandı ve adli makamlara sevk edildi.

  • Sırrı Süreyya Önder: 'Kobani İddianamesi AKP'yi İleride Yargılamak İsteyenler Bakımından Bir Ön İddianame Niteliğindedir'
    06 Eki Sırrı Süreyya Önder: "Kobani İddianamesi AKP'yi İleride Yargılamak İsteyenler Bakımından Bir Ön İddianame Niteliğindedir"

    TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, "Kobani iddianamesi AKP'yi ileride yargılamak isteyenler bakımından bir ön iddianame niteliğindedir. Bunu bütün inancımla ve tecrübemle görüp söylüyorum. AKP içi, iç iktidar kavgalarında çözüm sürecine muhalif olan kesim, bu iddianameyle onları yargılatmanın ya da tasfiye etmenin ilk adımını atıyorlar. İddianameyi okuyun başta ben olmak üzere bir çoğumuzla ilgili çözüm süreci faaliyetleri kriminalize ediliyor ve bir suç delili olarak değerlendiriliyor. Eğer buna mahkeme uyarsa bununla ilgili dönemin muhatabımız olan bütün bakanları Bekir Bozdağ, Sadullah Ergin, Efkan Ala, Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, ilgili bürokratlar kamu güvenliği müsteşarlığından başlayarak bunların hepsi bu davada esas fail olarak yargılanacaklar. Çünkü kamusal gücü, otoriteyi elinde tutanlar bunlar" dedi.

  • 'Kobani olayları'nda oğlu öldürülen baba: Ben hayattayken bu acıyı unutur muyum
    06 Eki 'Kobani olayları'nda oğlu öldürülen baba: Ben hayattayken bu acıyı unutur muyum

    HDP Merkez Yürütme Kurulu'nun çağrısıyla 6-8 Ekim 2014'te yaşanan ve 'Kobani olayları' olarak da adlandırılan süreçte 12 kişinin hayatını kaybettiği Diyarbakır'da Hasan Gökguz'un (25) yakınlarının acısı dinmiyor.

  • '6-7 Ekim olayları'nın 9. yılı
    05 Eki "6-7 Ekim olayları"nın 9. yılı

    HDP Merkez Yürütme Kurulunun çağrısının ardından terör örgütü YPG/PKK yandaşlarının 6-7 Ekim 2014'te Aynularab (Kobani) bahanesiyle gerçekleştirdiği, 2 polisin şehit olduğu, 35 kişinin yaşamını yitirdiği şiddet olaylarının üzerinden 9 yıl geçti.

  • TİP, Gezi tutuklularının tahliye edilmemesine karşı yürüyüş başlattı
    01 Eki TİP, Gezi tutuklularının tahliye edilmemesine karşı yürüyüş başlattı

    Türkiye İşçi Partisi (TİP), aralarında TİP Milletvekili Can Atalay'ın da bulunduğu Gezi tutuklularının tahliye edilmemesine karşı Hatay'dan Ankara'ya yürüyüşünü bugün başlattı. Yürüyüş esnasında TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, düzen içi muhalefetin umutsuzluğunu göstermek ve muhalefete can suyu vermek amacıyla yürüyüşün önemini vurguladı. TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil ise saray yargısı tarafından esir tutulan herkes için yapılan yürüyüşün amacını açıkladı.

  • ABD Destekli Terör Örgütü PKK/YPG, Suriye'de Çocuk Kaçırma Uygulamasına Devam Ediyor
    18 Eyl ABD Destekli Terör Örgütü PKK/YPG, Suriye'de Çocuk Kaçırma Uygulamasına Devam Ediyor

    Suriye'nin kuzeyindeki Aynularap (Kobani) ilçesinde, ABD'nin desteklediği terör örgütü PKK/YPG tarafından çocuğu kaçırılan Suad Hac Kalef, evladına kavuşmak istiyor. PKK/YPG, çocukları zorla silah altına alma uygulamasını sürdürerek, ailelerle iletişimi engelliyor. Bu çocuklar, örgütün terör faaliyetlerinde kullanılıyor. Kalef, oğlunu geri almak ve çocuk kaçırma uygulamasının durdurulmasını istiyor.

  • ABD'nin desteklediği PKK/YPG, çocukları zorla silah altına almaya devam ediyor
    16 Eyl ABD'nin desteklediği PKK/YPG, çocukları zorla silah altına almaya devam ediyor

    ABD'nin Suriye'de desteklediği terör örgütü PKK/YPG, işgali altındaki bölgelerde çocukları zorla silah altına alma uygulamasına devam ediyor. Terör örgütü, okul çağındaki çocukları kaçırarak silahlı kadrosuna katıyor ve aileleriyle iletişim kurmalarına izin vermiyor. ABD'nin PKK/YPG'ye verdiği askeri ve siyasi destek ise devam ediyor.

  • Saruhan Oluç: Var Olan 1982 Anayasası'nın Birkaç Maddesini Değiştirmek İçin Adım Atılacaksa Bu Adımların Hiçbirinin Yanında Olmayacağız. Çünkü Daha...
    13 Eyl Saruhan Oluç: Var Olan 1982 Anayasası'nın Birkaç Maddesini Değiştirmek İçin Adım Atılacaksa Bu Adımların Hiçbirinin Yanında Olmayacağız. Çünkü Daha...

    Yeşil Sol Parti Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni anayasa ile ilgili sözlerine ilişkin; “Şunu net olarak söyleyelim Anayasa'ya makyaj yapmaya biz asla alet olmayacağız. Bunu net olarak belirtmiş olalım. Var olan 1982 Anayasası'nın birkaç maddesini değiştirmek için eğer bir adım atılacaksa bu adımların hiçbirinin yanında olmayacağız çünkü daha fazla makyaj yapılmasına tahammülümüz yok. Bunu açıkça söylemiş olalım. Ama eğer gerçekten baştan demokratik, sivil bir anayasa yapılacaksa hem Meclis çatısı altında hem de Meclis dışında toplumun çok farklı kesimlerinin, sivil toplum kuruluşlarının, demokratik örgütlerin, konunun uzmanlarının çalışmalarıyla, görüşleriyle, önerileriyle iyi bir tartışma sürece sürdürülerek demokratik, özgürlükçü bir anayasa çalışması yapılması için adımlar atılacaksa o zaman bu çalışmaların gerçekten ciddiye alınma ihtimali ortaya çıkar” dedi.

  • MİT, PKK/YPG sözde ekonomi sorumlularından Zülfiye Binbir'i etkisiz hale getirdi
    07 Eyl MİT, PKK/YPG sözde ekonomi sorumlularından Zülfiye Binbir'i etkisiz hale getirdi

    MİT, PKK/YPG sözde ekonomi sorumlularından 'Rojna' kod adlı Zülfiye Binbir'i Suriye/Rumeylan'da etkisiz hale getirdi.

  • Haftanın tarihine bakış
    27 Ağu Haftanın tarihine bakış

    Kurtuluş Savaşı, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın, 26 Ağustos 1922'de sabaha karşı verdiği emirle başlattığı Büyük Taarruz ve 30 Ağustos'taki "Başkomutanlık Meydan Muharebesi" zaferiyle sonuçlandı.

  • Yeşil Sol Parti Eş Genel Başkanı: Halkın tahammülü kalmadı, ekonomik krizle karşı karşıyayız
    08 Ağu Yeşil Sol Parti Eş Genel Başkanı: Halkın tahammülü kalmadı, ekonomik krizle karşı karşıyayız

    Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, Akbelen'de yaşanan gelişmelere değinerek, Meclis'in bu konuda sonuç üretmesi gerektiğini belirtti. Uçar, ayrıca Kobani bahanesiyle düzenlenen eylemlere ilişkin davanın kumpas olduğunu öne sürdü. Türkiye'nin önemli gündemlerinden biri olan hayat pahalılığı ve enflasyon konusunda ise Uçar, AKP'nin ekonomik politikalarının emekçiler ve emekliler üzerindeki yükünü vurguladı.

  • Tanrıkulu'ndan, Kobani Davası Açıklaması: 'Ağustos Ayında Sincan'da Görülmesinin Nedeni, Erdoğan'ın ve Sarayın İhtiyaç Duyduğu Bir Mahkumiyet Kararı...
    08 Ağu Tanrıkulu'ndan, Kobani Davası Açıklaması: "Ağustos Ayında Sincan'da Görülmesinin Nedeni, Erdoğan'ın ve Sarayın İhtiyaç Duyduğu Bir Mahkumiyet Kararı...

    CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Kobani davası ile ilgili; “Ağustos ayı adli tatildir. Ama her nasılsa Sincan’daki ağır ceza mahkemesi duruşma günü koydu çünkü Erdoğan’ın ihtiyaç duyduğu bir mahkumiyet kararı var. Mahkumiyet beklentisi var. Selahattin Demirtaş ile ilgili olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin verdiği karar var. Anayasa Mahkemesi’nin bir üyesi bütün geleneklere aykırı bir biçimde geçtiğimiz günlerde ‘Ben dosyayı incelemedim o yüzden süre istiyorum’ diye dosyanın görüşülmesinin önüne geçti. Şimdi bu yargılamayla hızla bir mahkumiyet kararı çıkartıp olası bir AYM kararının önüne geçilmek isteniyor çünkü Selahattin Demirtaş’ın bir mahkumiyet kararı yok. Bu yargılamanın bu şekilde ağustos ayında Sincan’da görülmesinin nedeni Erdoğan’ın ve sarayın ihtiyaç duyduğu bir mahkumiyet kararı çıkartmak aynı zamanda” açıklamasını yaptı.

  • HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar: HDP, umudun sembolüdür
    07 Ağu HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar: HDP, umudun sembolüdür

    HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, HDP'nin bu ülkenin umudunu oluşturan fikriyatın sembolü olduğunu belirterek, seçime girmediklerini ancak varlıklarını koruyacaklarını ve Yeşil Sol Parti'yi en etkili güç haline getirmek için çaba harcayacaklarını söyledi. Sancar, ayrıca HDP'nin olağanüstü kongre kararı alacağını ve birikimini Yeşil Sol'a aktarmanın yöntemlerini tartışacaklarını ifade etti.

  • Diyanet İşleri Başkanlığı, Kobani Davası'na katılma talebinde bulundu
    03 Ağu Diyanet İşleri Başkanlığı, Kobani Davası'na katılma talebinde bulundu

    HDP'nin eski eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu 108 sanığın yargılandığı Kobani Davası'na katılma talebinde bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı, savcılığın esas hakkındaki mütalaasına karşı beyanlarını sundu. Diyanet İşleri Başkanlığı, davaya konu kişilerin fiil ve davranışlarının toplumun dini, ahlaki ve manevi değerlerini sarsarak telafisi imkansız sonuçlara sebep olduğunu belirtti. Ayrıca, din hizmetlerinde itimat ve güvenin kaybolması halinde bu alanda sapık akım ve gruplara boşluk kalacağı tartışmasızdır. Terör eylemlerinin ülke ekonomisine zarar verdiği ve devletin itibarını zedelediği vurgulandı.

  • Kobani Davası'nda eski HDP liderleri konuştu: 'Bizi yargılıyorsunuz, bu sizin ayıbınız'
    01 Ağu Kobani Davası'nda eski HDP liderleri konuştu: 'Bizi yargılıyorsunuz, bu sizin ayıbınız'

    HDP'nin eski eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu 108 sanığın yargılandığı Kobani Davası'na bugün yapılan duruşma ile devam edildi. Duruşmada konuşan eski Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel, 'İnsanları, kadınları diri diri yakan bu barbar çeteye karşı direnen halk ile dayanıştığımız için bizi yargılıyorsunuz. Bu da sizin ayıbınız. Soykırım kıskancında bulunan bir halka sahip çıkmak insanlık görevidir.' dedi.

  • İstanbul'da Sansasyonel Eylem Arayışında Olan PKK/KCK Terör Örgütü Mensupları Yakalandı
    26 Tem İstanbul'da Sansasyonel Eylem Arayışında Olan PKK/KCK Terör Örgütü Mensupları Yakalandı

    İÇİŞLERİ Bakanlığı, İstanbul'da sansasyonel eylem arayışında olduğu belirlenen PKK/KCK terör örgütü mensupları Fatıma Al Musa ve Velat Jamo'nun Başakşehir ilçesinde yakalandığını duyurdu. Al Musa'nın terör örgütüne katılım süreci ve faaliyetleri detaylı bir şekilde açıklanırken, Jamo'nun da sansasyonel eylem arayışı içerisinde olduğu bilgisi paylaşıldı. Teröristlerin adli işlemleri devam ediyor.

  • İstanbul'da Sansasyonel Eylem Arayışında Olan 2 PKK/KCK Teröristi Yakalandı
    26 Tem İstanbul'da Sansasyonel Eylem Arayışında Olan 2 PKK/KCK Teröristi Yakalandı

    İçişleri Bakanlığı, İstanbul'da sansasyonel eylem arayışında oldukları tespit edilen 2 terör örgütü PKK/KCK mensubunun yakalandığını duyurdu. Yakalanan teröristlerin geçmiş faaliyetleri ve eylem planları hakkında bilgiler paylaşıldı. Adli işlemler devam ediyor.

  • İstanbul'da eylem hazırlığındaki 2 PKK/KCK'lı terörist yakalandı
    26 Tem İstanbul'da eylem hazırlığındaki 2 PKK/KCK'lı terörist yakalandı

    İçişleri Bakanlığı, İstanbul'da sansasyonel eylem arayışında olduğu belirlenen PKK/KCK terör örgütü mensupları Fatıma Al Musa ve Velat Jamo'nun Başakşehir ilçesinde yakalandığını duyurdu. Al Musa'nın terör örgütüne katılım süreci ve faaliyetleri detaylı bir şekilde açıklanırken, Jamo'nun da terör örgütüne bağlı bir yapılanmada faaliyet gösterdikten sonra İstanbul'a geldiği ve eylem hazırlığında olduğu bilgisi paylaşıldı. Teröristlerin adli işlemleri devam ediyor.

  • İstanbul'da Sansasyonel Eylem Arayışında Olan PKK/KCK Terör Örgütü Mensupları Yakalandı
    26 Tem İstanbul'da Sansasyonel Eylem Arayışında Olan PKK/KCK Terör Örgütü Mensupları Yakalandı

    İÇİŞLERİ Bakanlığı, İstanbul'da sansasyonel eylem arayışında olduğu belirlenen PKK/KCK terör örgütü mensupları Fatıma Al Musa ve Velat Jamo'nun Başakşehir ilçesinde yakalandığını duyurdu. Al Musa'nın terör örgütüne katılım süreci ve faaliyetleri detaylı bir şekilde açıklandı. Velat Jamo'nun ise Suriye Afrin bölgesinde faaliyet gösterdikten sonra İstanbul'a gelerek sansasyonel eylem arayışında olduğu bilgisi elde edildi. Teröristler, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı tarafından yakalandı ve adli işlemleri devam ediyor.

  • İstanbul'da sansasyonel eylem arayışında olan PKK mensupları yakalandı
    26 Tem İstanbul'da sansasyonel eylem arayışında olan PKK mensupları yakalandı

    İçişleri Bakanlığı, İstanbul'da sansasyonel eylem arayışında oldukları belirlenen PKK mensubu 'Sterk Evindar' kod isimli Fatıma Al Musa ile Velat Jamo adlı teröristlerin yakalandığını duyurdu. Fatıma Al Musa'nın Suriye ve Irak'ta faaliyet gösterdiği, Velat Jamo'nun ise Suriye'de bölge sorumlusu olarak faaliyet gösterdikten sonra İstanbul'a geldiği bilgisi verildi. Şüphelilerin adli işlemleri devam etmektedir.

  • İstanbul'da eylem hazırlığındaki 2 terörist gözaltına alındı
    26 Tem İstanbul'da eylem hazırlığındaki 2 terörist gözaltına alındı

    İstanbul'da eylem hazırlığında oldukları tespit edilen PKK/KCK terör örgütü mensupları Fatıma Al Musa ile Velat Jamo yakalandı.

  • Adana'da PKK/YPG üyesi olduğu iddiasıyla yakalanan zanlı cezaevine gönderildi
    17 Tem Adana'da PKK/YPG üyesi olduğu iddiasıyla yakalanan zanlı cezaevine gönderildi

    Adana'da terör örgütü PKK/YPG içinde faaliyet gösterdiği iddiasıyla yakalanan bir zanlı, jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Zanlının adliyeye sevk edilmesinin ardından çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandığı bildirildi.

  • Haftanın tarihine bakış
    16 Tem Haftanın tarihine bakış

    Boğazlar rejimi, İsviçre'nin Montrö kentinde 20 Temmuz 1936'da imzalanan sözleşmeyle Türkiye'nin isteği doğrultusunda değiştirildi ve İstanbul ile Çanakkale Boğazı'nda Türk egemenliği sağlandı.

  • Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü: Deprem vergileri nereye gitti?
    11 Tem Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü: Deprem vergileri nereye gitti?

    Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, iktidardan deprem vergilerinin nereye gittiği konusunda net bir açıklama olmadığını belirtti. Uçar, eğer deprem vergileri deprem için kullanılmış olsaydı bu vergi yükünün olmayabileceğini söyledi. Ayrıca Uçar, iktidarın Türkiye'yi tek tipleştirmek istediğini ve demokratik siyasete saldırdığını iddia etti.

  • TBMM Genel Kurulu
    05 Tem TBMM Genel Kurulu

    TBMM Genel Kurulunda, AK Parti'nin kabul edilen grup önerisiyle Meclis'in 27 Temmuz Perşembe gününe kadar çalışmasına devam etmesi kararlaştırıldı.

  • Yeşil Sol Parti'nin Kobani davası araştırma önerisi reddedildi
    05 Tem Yeşil Sol Parti'nin Kobani davası araştırma önerisi reddedildi

    Yeşil Sol Parti'nin Kobani davasının araştırılması için verdiği Meclis Araştırma önergesinin TBMM Genel Kurulu'nda bugün görüşülmesi için getirdiği grup önerisi reddedildi. Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, mahkemenin aceleci davrandığını ve davanın siyasi baskılarla açıldığını belirtti. CHP Milletvekili Cumhur Uzun ise davanın siyasallaştığını ve tarafsız bir yargılama sürecinin gerekliliğini vurguladı. AKP Milletvekili İbrahim Yurdunuseven ise olayları bir ihanet girişimi olarak nitelendirdi ve bağımsız yargı kararını desteklediklerini söyledi. Yeşil Sol Parti'nin grup önerisi reddedildi.

  • Kobani Davası'nda savunma için süre istendi
    04 Tem Kobani Davası'nda savunma için süre istendi

    HDP'nin eski eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu 108 sanıklı Kobani Davası'nın duruşmasında savcılık mütalaasını tekrar ederken, sanık avukatları savunma yapabilmek için süre istedi. Duruşma, Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Sincan Cezaevi Kampüsü'ndeki mahkeme salonunda devam etti.

  • Sebahat Tuncel: 'Toplumda Irkçılığı, Sınıf Farkını ve Haksızlığı Derinleştirirseniz, Bir Yerde Patlak Verir'
    03 Tem Sebahat Tuncel: "Toplumda Irkçılığı, Sınıf Farkını ve Haksızlığı Derinleştirirseniz, Bir Yerde Patlak Verir"

    HDP'nin eski eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da aralarında bulunduğu 108 sanığın yargılandığı Kobani Davası’nın duruşması bugün yapıldı. Duruşmada savcılığın esas hakkındaki mütalaasına ilişkin konuşan eski Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, “Bu tabloda bizim de şapkamızı önümüze koymamız gerekiyor ama bu ülkeyi karanlığa boğmaya karşı aydınlık meşalesini taşımaya devam edeceğiz. Bu bizim tarihsel sorumluluğumuz. İktidara kazandırıldı ama onlar bile değişmek zorunda. Fransa’yı görüyorsunuz. Siz toplumda ırkçılığı, sınıf farkını ve haksızlığı derinleştirirseniz, bir yerde patlak verir” dedi.

  • Mithat Sancar'dan 'Kobani Davası' Açıklaması: 'Bu Davada Yapılan Her Şey Zamanı Geldiğinde Bütün Muhaliflere Karşı Uygulanacak Bir Norm Yaratma...
    03 Tem Mithat Sancar'dan "Kobani Davası" Açıklaması: "Bu Davada Yapılan Her Şey Zamanı Geldiğinde Bütün Muhaliflere Karşı Uygulanacak Bir Norm Yaratma...

    HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, HDP Hukuk Komisyonu, Yeşil Sol Parti milletvekilleri, HDP ve Yeşil Sol Parti yöneticileri ve avukatları bugün 52’nci duruşması yapılan Kobani Davası ile ilgili açıklama yaptı. Sancar, “Bu davada yapılan her şey zamanı geldiğinde bütün muhaliflere karşı uygulanacak bir norm yaratma amacını da taşımaktadır. Bu davayı sadece HDP’ye karşı bir tasfiye planı görmek yanıltıcı olacak demiştik, ne yazık ki haklı çıktık. Asıl bunların test edildiği yer Kobani Kumpas Davası olmuştur. Bu tür davalara ve tezgahlara karşı geniş bir toplumsal duyarlılık ve kararlı bir demokratik mücadele en etkili yöntemdir” dedi.

  • Hdp İzmir İl Başkanlığı Binasında Öldürülen Deniz Poyraz, Ölümünün İkinci Yılında Anıldı
    17 Haz Hdp İzmir İl Başkanlığı Binasında Öldürülen Deniz Poyraz, Ölümünün İkinci Yılında Anıldı

    Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir il binasında 17 Haziran 2021 tarihinde düzenlenen saldırıda öldürülen Deniz Poyraz ölümünün ikinci yıl dönümünde anıldı.

  • MİT, MLKP'nin Suriye sorumlularından birini etkisiz hale getirdi
    17 Haz MİT, MLKP'nin Suriye sorumlularından birini etkisiz hale getirdi

    Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), MLKP'nin sözde Suriye sorumlularından olan ve kırmızı kategoride aranan Osman Nuri Ocaklı'yı Suriye'nin Aynularab (Kobani) bölgesinde etkisiz hale getirdi. Ocaklı, MLKP adına Türkiye'de çok sayıda eylemin talimatını veren, birçok terör eylemini organize eden ve PKK/KCK mensupları ile Suriye ve Türkiye'de güvenlik güçlerine yönelik eylemlerin planlayıcısı ve uygulayıcısı konumundaydı. MİT tarafından takibe alındıktan sonra etkisiz hale getirilen Ocaklı'nın ölümü, MLKP'ye büyük darbe vurdu.

  • MİT, kırmızı kategoride aranan teröristi Suriye'de etkisiz hale getirdi
    17 Haz MİT, kırmızı kategoride aranan teröristi Suriye'de etkisiz hale getirdi

    Terör örgütü MLKP'nin sözde Suriye sorumlularından olan ve kırmızı kategoride aranan Osman Nuri Ocaklı, MİT tarafından Kobani bölgesinde düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildi.

  • MİT, terör örgütü MLKP'nin sözde Suriye sorumlularından olan ve kırmızı kategoride aranan Osman Nuri Ocaklı'yı Suriye'nin Aynularab (Kobani)...
    17 Haz MİT, terör örgütü MLKP'nin sözde Suriye sorumlularından olan ve kırmızı kategoride aranan Osman Nuri Ocaklı'yı Suriye'nin Aynularab (Kobani)...

    MİT, terör örgütü MLKP'nin sözde Suriye sorumlularından olan ve kırmızı kategoride aranan Osman Nuri Ocaklı'yı Suriye'nin Aynularab (Kobani) bölgesinde etkisiz hale getirdi.

  • MİT, PKK/YPG adına eylem planlayan Zin Kobani'yi etkisiz hale getirdi
    17 May MİT, PKK/YPG adına eylem planlayan Zin Kobani'yi etkisiz hale getirdi

    Tuba Karakoç adlı terörist, örgüt içerisinde uzun süredir faaliyet gösteriyor ve Türkiye'de eylem yapmayı planlıyordu. Ancak MİT'in Suriye'nin Ayn El Arap bölgesinde gerçekleştirdiği operasyonla etkisiz hale getirildi.

  • MİT, PKK/YPG'nin sözde Ayn El Arap (Kobani) ekonomi sorumlusu Tuba Karakoç'u etkisiz hale getirdi
    17 May MİT, PKK/YPG'nin sözde Ayn El Arap (Kobani) ekonomi sorumlusu Tuba Karakoç'u etkisiz hale getirdi

    MİT, PKK/YPG'nin sözde Ayn El Arap (Kobani) ekonomi sorumlusu 'Zin Kobani/Cudi Egid/Sorxwin' kod adlı Tuba Karakoç'u, Suriye'de düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirdi. Karakoç, saha ajanlarına verilen talimat doğrultusunda takibe alındı.

  • MİT operation neutralizes PKK/YPG member planning attacks in Turkey
    17 May MİT operation neutralizes PKK/YPG member planning attacks in Turkey

    Tuba Karakoç, who had been active in the PKK for a long time and planned to carry out attacks in Turkey on behalf of the YPG, was neutralized in an operation carried out by the Turkish National Intelligence Organization (MİT) in Syria/Ayn El Arab.

  • MİT'ten Suriye'de operasyon: Zin Kobani/Cudi Egid/Sorxwin kod adlı Tuba Karakoç etkisiz hale getirildi
    17 May MİT'ten Suriye'de operasyon: Zin Kobani/Cudi Egid/Sorxwin kod adlı Tuba Karakoç etkisiz hale getirildi

    MİT'ten Suriye'de operasyon: Zin Kobani/Cudi Egid/Sorxwin kod adlı Tuba Karakoç etkisiz hale getirildiPKK/YPG adına geçmişte Türkiye'de eylem yapmayı planlayan ve örgüt içerisinde uzun süredir faaliyet gösteren Zin Kobani/Cudi Egid/Sorxwin kod adlı Tuba Karakoç, MİT'in Suriye'nin Ayn El...

  • MİT'ten nokta operasyon! PKK'nun Kobani mali sorumlusu etkisiz hale getirildi
    17 May MİT'ten nokta operasyon! PKK'nun Kobani mali sorumlusu etkisiz hale getirildi

    PKK/YPG'nin sözde Aynularab (Kobani) mali sorumlusu "Zin Kobani/Cudi Egid/Sorxwin" kod adlı Tuba Karakoç, MİT tarafından Suriye'de düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirdi.

  • MİT, Suriye'de PKK/YPG'nin mali sorumlusunu etkisiz hale getirdi
    17 May MİT, Suriye'de PKK/YPG'nin mali sorumlusunu etkisiz hale getirdi

    MİT, Suriye'de gerçekleştirdiği operasyonda PKK/YPG'nin sözde Aynularab (Kobani) mali sorumlusu Tuba Karakoçu etkisiz hale getirdi.

Advertisement