Selahattin Demirtaş'ın tahliye talebini mahkeme heyeti reddetti - Son Dakika
Politika

Selahattin Demirtaş'ın tahliye talebini mahkeme heyeti reddetti

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi, Kobani davasında eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu 18 tutuklunun tahliye talebini reddetti.

17.04.2024 17:20  Güncelleme: 17:54

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi, Kobani davasında eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu 18 tutuklunun tahliye talebini reddetti. Dava 16 Mayıs'a ertelendi.

82'NCİ DURUŞMA YAPILDI

Eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da yargılandığı Kobani Davası'nın 82'nci duruşması Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Sincan Cezaevi'nde görüldü. Sanıkların tutukluluk incelemesinin yapıldığı duruşma görüldü.

18 SANIĞIN TUTUKLULUĞUNA DEVAM KARARI

Eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da yargılandığı davanın duruşmasında, mahkeme tutukluluk incelemesine ilişkin kararını açıkladı. Mahkeme, tutuksuz yargılanan sanıkların adli kontrollerinin kaldırılması yönündeki talepler reddetti. Tutuklu yargılanan 18 sanığın tutukluluğunun devamına kararı verildi. Mahkeme, duruşmayı kararı açıklamak üzere 16 Mayıs'a erteledi.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ'TAN TEK CÜMLELİK SAVUNMA

Duruşmaya SEGBİS ile katılan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş "Herhangi bir söz talebim yok, bütün arkadaşlarımın özgürlüğünü talep ediyorum" sözleriyle tek cümlelik savunma yaptı.

NE OLMUŞTU?

HDP'nin çağrısı üzerine 6 Ekim 2014'te terör örgütü YPG/ PKK yandaşları tarafından Aynularab bahanesiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki iller başta olmak üzere 35 il, 96 ilçe ve 131 yerleşim yerinde 6-9 Ekim tarihlerinde barikatlar kurulup yollar kesildi.

Olaylarda uzun namlulu silah, molotofkokteyli, havai fişek, taş ve sopalarla kamu binalarına ve araçlarına, vatandaşların evlerine, iş yerlerine ve araçlarına zarar verildi. Şiddet olaylarında 2 polis şehit oldu, 37 kişi hayatını kaybetti, 435'i sivil, 326'sı güvenlik görevlisi 761 kişi yaralandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 6-8 Ekim 2014'teki Kobani bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilere ilişkin soruşturması kapsamında 20 Eylül 2019'da eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın tutuklanmalarına karar verildi.

Selahattin Demirtaş\'ın tahliye talebini mahkeme heyeti reddetti

Son Dakika Politika Selahattin Demirtaş'ın tahliye talebini mahkeme heyeti reddetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (41)

  • Nurhak Cemal: Seninle gurur duyuyoruz selo 432 292 Yanıtla
  • kuzeyli baba: Allah 'ın izni ile mahpuslar da çürüyecek şehitlerin katiline özgürlük haram oldu işte bu yüzden reis diyoruz 272 379 Yanıtla
    Osman Gazi: Heykel dikiyordu beyefendi, gördü tersten. 95 110 YUSUF CANER: sende bu kafa olduktan sonra dahaa çoook 28 6
  • Dark1234 null: sayın sellahatin demirtaş Allah hakkını bırakmasın inşaallah en kısa zamanda özgürlüğüne kavuşursun Âmin 365 235 Yanıtla
    caglar aydın: Siz alışmışsınız her önüne gele sayın demeye bunun neresi sayın bu olsa olsa bölücüdür 170 240 Mahsun Aslan: o Bizim onurumuz Bizim için şereftir çağlar sayın Selahattin Demirtaş 258 101 caglar aydın: Hoşt diyorum sana içimden geçenleri sen düşünmartık 45 110 caglar aydın: Sana kurtlar vadisinin babaları infaz bölümündeki bedonun ölümünde mematinin söylediği cümle ile cevap veriyorum aç ve izle 36 51 caglar aydın: Seninde ne olduğun yaptığın yorumlardan belli oldu muhattabım değilsin 0 2
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement