Türkiye'nin harekatı dünyanın gündemine oturdu! Teröristlerin korku dolu ifadelerine yer verdiler - Son Dakika
Dünya

Türkiye'nin harekatı dünyanın gündemine oturdu! Teröristlerin korku dolu ifadelerine yer verdiler

Türkiye'nin Suriye ve Kuzey Irak'a başlattığı hava operasyonu uluslararası kamuoyunun da dikkatini çekti. Fransız AFP, omurgasında terör örgütü PKK ve YPG'nin olduğu Suriye Demokratik Güçleri Sözcüsü'nün açıklamalarına yer verirken İngiliz basını Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) gece yarısı harekatında 20'den fazla hava operasyonu gerçekleştirdiğini yazdı. Katar merkezli Al-Jazeera de terörist Mazlum Abdi'nin, "Bu operasyon bütün bölgeyi tehdit ediyor" sözlerini paylaştı.

20.11.2022 09:51  Güncelleme: 10:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da düzenlenen kanlı saldırı sonrasında dün gece dikkat çekici bir gelişme yaşandı ve Türkiye, Suriye ve Kuzey Irak'taki terör örgütlerine karşı bir hava operasyonu başlattı. Türk savaş uçakları ve SİHA'ların dahil olduğu Pençe Kılıç Hava Harekatı'nda terör örgütleri YPG/ PKK'nın mevzileri vuruldu. Bu gelişmeye uluslararası medya kuruluşları da geniş yer ayırdı.

ABD'NİN DESTEKLEĞİ TERÖR ÖRGÜTÜNDEN AÇIKLAMA GELDİ

Fransız haber ajansı AFP'nin geçtiği haberlere göre, omurgasında terör örgütü PKK/YPG/PYD'nin olduğu ve ABD'nin de desteklemesi sebebiyle Ankara- Washington hattında gerilim yaratan Suriye Demokratik Güçleri'nin sözcüsü, Kobani'nin yanı sıra Halep ve Haseke kentlerinin yakınlarının da hedef altında olduğunu söyledi.

İNGİLİZ BASINI: TSK 20'DEN FAZLA HAVA OPERASYONU GERÇEKLEŞTİRDİ

İngiltere de TSK'nın gece yarısı gerçekleştirdiği askeri operasyonun detaylarını paylaştı. İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, yapılan harekatta 20'den fazla hava operasyonu gerçekleştiğini duyurdu.

TERÖRİST TWITTER ÜZERİNDEN AĞLADI

Öte yandan Katar merkezli medya kuruluşu Al-Jazeera da askeri operasyona geniş yer ayırdı. Al-Jazeera, Suriye Demokratik Güçleri'nden Mazlum Abdi'nin Twitter üzerinden yaptığı açıklamaları yayınladı. Abdi, Twitter üzerinden Türkiye'nin operasyonu sonrasında endişeli açıklamalar yaptı. Abdi, "Bu operasyon bütün bölgeyi tehdit ediyor" iddiasını yaptı.

TERÖR SALDIRISINDAN SONRA SİNYALİ VERMİŞLERDİ

13 Kasım'da Suriyeli terörist Ahlam Albashir, İstanbul'un en popüler bölgelerinden Taksim İstiklal Caddesi'ne bombalı saldırı düzenlemişti. 6 kişinin yaşamını yitirdiği ve 81 kişinin de yaralandığı terör saldırısı sonrasında ise Ankara Suriye'ye bir operasyon yapılabileceğinin sinyalini vermişti.

Türkiye\'nin harekatı dünyanın gündemine oturdu! Teröristlerin korku dolu ifadelerine yer verdiler

Son Dakika Dünya Türkiye'nin harekatı dünyanın gündemine oturdu! Teröristlerin korku dolu ifadelerine yer verdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • Meryem Elif: Rabbim Ordumuzu muzaffer eylesin inşallah 465 14 Yanıtla
  • Hızır Ekşi: Vur vur inlesin, tüm dünya dinlesin 448 14 Yanıtla
  • ALI YANIK: Ulu Önder, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal'in Askerleriyiz! 84 108 Yanıtla
    Furkan Sahin: Tamam askerleriyizde kral ne alakası var biride çıkıp Fatih Sultan Mehmet'in askerleriyiz dese ilginç olmaz mı? 22 2 Murat Başkal: Kafada yanık anlaşılan şuan baş komutan Recep Tayyip Erdoğan 9 3
  • ayhan mergen: Böyle bir ordunun ,Böyle bir komutanı var, Türkiyem kükrüyor yardıkçılar ağlıyor 144 25 Yanıtla
  • Erdogan Metin: Eskide kaldı ABD den izin almak.. REİS sen çok büyüksün 132 23 Yanıtla
  • Kür Şad: Olumlu ve güzel yorum yapan arkadaşlara olumsuz işareti yapan teröristler sıra size de gelecek merak etmeyin. 141 11 Yanıtla
  • Kemal SON: dün abd dışişleri türkler suriye ve kuzey ıraka operasyon yapcak diye açıklama yaptı.abd den izin almasa yapamazdı 22 125 Yanıtla
    Murat Başkal: Sende bu yorumu kimden icazet aldın Kemal abinden mi 27 3
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement