Kızının Düğününe Robotik Kıyafet ile Katılan Adam - Son Dakika
Teknoloji

Kızının Düğününe Robotik Kıyafet ile Katılan Adam

Kızının Düğününe Robotik Kıyafet ile Katılan Adam

Bir bisiklet kazasında sakatlanan Irving Caplan, kızının düğününe robotik dışiskelet ile yürüyerek gelince duygusal sahnelere yolaçtı.

23.09.2014 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir bisiklet kazasında sakatlanan Irving Caplan, kızının düğününe robotik dışiskelet ile yürüyerek gelince duygusal sahnelere yolaçtı.

Irving Caplan, İngiltere'nin Stanmore şehrinden emekli bir IT danışmanı. 59 yaşındaki Caplan 2012 Ekim'inde bisikletine bir kamyonun çarpması sonucu belinden aşağısının kontrolünü kaybetmiş. O zamandan beri tekerlekli sandalye kullanan Caplan, kızının düğünü için çok özel bir fırsata sahip olmuş.

Caplan kızının düğün törenine, Rex Bionics firmasının kendine ödünç verdiği özel bir biyonik dışiskelet cihaz ile, yürüyerek katılabilmiş ve onur konuşmasını ayakta yapmış. Bu sahne ile katılan herkesin gözyaşlarına boğulmasına sebep olan baba, bunun kendisi için çok önemli bir an olduğunu söylüyor.

Rex Bionics firması ve Caplan'ın tanışması, Caplan ve eşinin gittiği bir engelliler için teknoloji fuarında gerçekleşiyor. Fuarda Rex Bionics standında bir yetkili ile tanışan çiftin hikayesi, firmanın kendisine bir adet "REX Personal" model robotik dışiskelet ödünç vermesi ile devam gelişiyor. REX Personal tamamen kendi başına çalışabilen, üzerindeki 29 mikroişlemci ve 10 yüksek performanslı motor ile engelli kullanıcıya rahat hareket imkanı veren bir cihaz.

97,000 Sterlin değerindeki REX Personal ile sahneye çıkan Caplan için hayatı boyunca unutulmayacak bir anı ve bu teknolojinin geliştirilmesi ve kullanılması için iyi bir örnek olmuş durumda. Benzer örnekleri işçilerin kullanması için geliştirilen robotik kıyafetlerde de görmüştük.

Tabii robotik teknolojisi bunun gibi etkileyici ve önemli durumların dışında çocukların eğitimi için de kullanılabilir, Tinkerbots robot seti buna güzel bir örnek.

The post Kızının Düğününe Robotik Kıyafet ile Katılan Adam appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Kızının Düğününe Robotik Kıyafet ile Katılan Adam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement